ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πέφτουν οι τιμές πετρελαίου

Εικόνα του άρθρου Πέφτουν οι τιμές πετρελαίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/10/2024, 10:39
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι τιμές του πετρελαίου διολίσθησαν έως και 3 δολάρια σε χαμηλό σχεδόν δύο εβδομάδων κατά τη διάρκεια των ασιατικών συναλλαγών την Τρίτη, λόγω των ασθενέστερων προοπτικών της ζήτησης και μετά από μια έκθεση των μέσων ενημέρωσης που ανέφερε ότι το Ισραήλ είναι πρόθυμο να μην πλήξει τους ιρανικούς πετρελαϊκούς στόχους, γεγονός που μείωσε τους φόβους για διακοπή της προσφοράς.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τύπου Brent σημείωναν πτώση 2,81 δολάρια ή 3,6% στα 74,65 δολάρια ανά βαρέλι στις 9:40 π.μ. σήμερα το πρωί, έχοντας πέσει νωρίτερα στα 74,26 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 2 Οκτωβρίου.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια του αμερικανικού West Texas Intermediate υποχώρησαν κατά 2,72 δολάρια ή 3,7% στα 71,11 δολάρια ανά βαρέλι. Το συμβόλαιο υποχώρησε μέχρι τα 70,75 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 3 Οκτωβρίου.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε στις ΗΠΑ ότι το Ισραήλ είναι πρόθυμο να πλήξει στρατιωτικούς στόχους του Ιράν και όχι πυρηνικούς ή πετρελαϊκούς, ανέφερε η Washington Post αργά τη Δευτέρα.

Από την πλευρά του Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) μείωσε τη Δευτέρα την πρόβλεψή του για την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου το 2024, με την Κίνα να αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μέρος της υποβάθμισης. Η ζήτηση της Κίνας θεωρείται πλέον ότι θα αυξηθεί κατά 580.000 βαρέλια ημερησίως (bpd) φέτος, από 650.000 bpd.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back