ΗΠΕΙΡΟΣ

ΠΕΔ Ηπείρου: Να μην κλείσουν τα τραπεζικά υποκαταστήματα

Εικόνα του άρθρου ΠΕΔ Ηπείρου: Να μην κλείσουν τα τραπεζικά υποκαταστήματα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/07/2021, 18:31
ΗΠΕΙΡΟΣ

Να μην αλλάξει ο υφιστάμενος χάρτης των υποκαταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς στους Δήμους της Ηπείρου, ζητά με ομόφωνη απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου.

Ιδίως για τις ακριτικούς και παραμεθόριους Δήμους, η Π.Ε.Δ. Ηπείρου ζητά να διατηρηθεί τουλάχιστον ένα τραπεζικό κατάστημα στην έδρα τους.

Η Τράπεζα Πειραιώς σχεδιάζει να κλείσει 64 καταστήματά της σε όλη τη χώρα. Στην Ήπειρο, η απόφαση της Πειραιώς αφορά τους Δήμους Κόνιτσας, Πάργας, Σουλίου και Φιλιατών.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ, δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης έκανε λόγο για μια «ιστορία που επαναλαμβάνεται», θυμίζοντας το κλείσιμο καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας τον περασμένο Νοέμβριο. «Κακώς δημιουργήθηκε τότε η ψευδαίσθηση ότι οι άλλες τράπεζες θα υπαναχωρήσουν, μετά και την ανακοίνωση της κυβέρνησης πως θα παραμείνει ανοιχτό τουλάχιστον ένα τραπεζικό κατάστημα σε κάθε έδρα Δήμου» ανέφερε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΕΔ, ο δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης αναφέρθηκε αναλυτικά στην περίπτωση του τραπεζικού καταστήματος της Πειραιώς στην Παραμυθιά, στο οποίο μάλιστα υπηρέτησε και ως διευθυντής, πριν την εκλογή του στη δημαρχία. Το συγκεκριμένο κατάστημα, όπως ανέφερε, εξυπηρετεί 6.000 καταθέτες και δανειοδοτεί αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής. Στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο της Πειραιώς και το κλείσιμό του θα αποτελέσει, όπως είπε ο κ. Καραγιάννης, ένα πλήγμα για τους κτηνοτρόφους και τους εμπόρους του Δήμου. Ο Δήμος Σουλίου μάλιστα, προχωρά την ερχόμενη Παρασκευή σε κινητοποιήσεις από κοινού με τους εμπόρους του Δήμου και με το Σύλλογο Τραπεζοϋπαλλήλων.

Τον λόγο στη διάρκεια της συνεδρίασης, πήραν ακόμα ο δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς που ανέφερε πως ο εμπορικός κόσμος της περιοχής του είναι ανάστατος, καθώς και ο Σπύρος Παππάς, δήμαρχος Φιλιατών, ο οποίος μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, αναμένει την οριστική απάντηση της κυβέρνησης με πρώτη προφορική διαβεβαίωση από τον κ. Γεραπετρίτη ότι θα υπάρξει θετική εξέλιξη στην υπόθεση.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3