ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πέθανε ο Πάολο Ρόσι

Εικόνα του άρθρου Πέθανε ο Πάολο Ρόσι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/12/2020, 10:15
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το παγκόσμιο και κυρίως, το ιταλικό ποδόσφαιρο, θρηνούν ξανά μια σημαντική απώλεια. Αυτή τη φορά, ήταν ο Πάολο Ρόσι που πέθανε στα 64 του μετά από ανίατη ασθένεια.

Ο ήρωας του Μουντιάλ του ’82, υπήρξε ένας από τους πιο αποτελεσματικούς επιθετικούς με τη φανέλα της Γιουβέντους κυρίως, αλλά και της εθνικής Ιταλίας. Η επιμονή του Έντσο Μπεαρζότ να τον ξεκινάει στην ενδεκάδα, ανταμείφθηκε με έξι συνολικά γκολ και ένα τρόπαιο.

Τα δύο μεγαλύτερα παιχνίδια, ίσως της καριέρας του, ο Ρόσι τα έκανε στο ματς με την Βραζιλία, όπου σημείωσε χατ τρικ απέναντι στους χαλαρούς Βραζιλιάνους, αλλά και στον ημιτελικό με την Πολωνία, όπου σκόραρε άλλα δύο.

Η Ιταλία πήρε τότε το Μουντιάλ νικώντας 3-1 τη (Δυτική) Γερμανία, με τον Ρόσι να σημειώνει άλλο ένα γκολ.

Και όμως, τω καιρώ εκείνω ο Ρόσι μόλις επέστρεφε από τιμωρία για στημένα παιχνίδια που τον είχε κρατήσει ένα χρόνο μακριά από τα γήπεδα. Ο ίδιος πάντως αρνήθηκε ότι είχε συμμετοχή.

Έπαιξε στη Γιουβέντους πέντε χρόνια, σημειώνοντας συνολικά 44 γκολ. Τα περισσότερα όμως τα είχε πετύχει με τη Βιτσέντζα. Έπαιξε ένα χρόνο με τη Μίλαν και έκλεισε την καριέρα του στη Βερόνα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back