ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα και σεζόν αυξάνουν την κίνηση

Εικόνα του άρθρου Πάσχα και σεζόν αυξάνουν την κίνηση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/04/2019, 12:06
ΕΛΛΑΔΑ

Το φετινό Πάσχα συμπίπτει με την έναρξη της τουριστικής σεζόν και άρα είναι περισσότερα τα ξενοδοχεία που αναμένεται να λειτουργήσουν στους θερινούς προορισμούς, με σκοπό να υποδεχθούν τουρίστες τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό (Γερμανία, Μ. Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Πολωνία, Βαλκάνια κα). Τη μερίδα του λέοντος κατέχει το τετραήμερο από Μεγάλη Παρασκευή έως Δευτέρα του Πάσχα και ο μέσος όρος διαμονής είναι οι τρεις διανυκτερεύσεις.

Εντονότερο ταξιδιωτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνει η Κέρκυρα, όπου η τουριστική κίνηση αναμένεται φέτος ενισχυμένη, όπως και τα νησιά του Αργοσαρωνικού, η Σαντορίνη και η Μύκονος (μαζί με τις ημέρες του Πάσχα των Καθολικών), η Πελοπόννησος, τα Γιάννενα, η περιοχή των Μετεώρων και τα Τρίκαλα, η Μαγνησία και η Κεφαλονιά. Ενδεικτικά, στην Αίγινα οι κρατήσεις αγγίζουν το 80 - 90% των διαθέσιμων ξενοδοχειακών καταλυμάτων και στην Ύδρα οι πληρότητες, αλλά μόνο για ένα τριήμερο, θα φθάσουν σχεδόν το 100%.

 Ικανοποιητική κρίνεται η κίνηση στην Αρκαδία, την Αχαΐα και την Εύβοια, ενώ ελαφρώς αυξημένη είναι η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Λαμίας, όπως και στα περιφερειακά ξενοδοχεία των Σερρών σε αντίθεση με τα ξενοδοχεία πόλης. Στη Σκιάθο θα λειτουργήσουν περισσότερες μονάδες φέτος, όπως και στη Νάξο. Στην Καβάλα, τη Λακωνία και τη Μεσσηνία η κίνηση αναμένεται να κυμανθεί στα περσινά επίπεδα. Μικρή βελτίωση εμφανίζουν οι δείκτες στη Λέσβο και τη Λευκάδα, ενώ ικανοποιημένοι δηλώνουν οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας και της Κεφαλονιάς.

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back