ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΣΟΚ: Στις 6 Οκτωβρίου οι εκλογές για την ηγεσία. Οι πρώτες υποψηφιότητες

Εικόνα του άρθρου ΠΑΣΟΚ: Στις 6 Οκτωβρίου οι εκλογές για την ηγεσία. Οι πρώτες υποψηφιότητες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/06/2024, 18:54
ΕΛΛΑΔΑ

Τις δύο ημερομηνίες για τις εκλογές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πρότεινε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην ομιλία του με την οποία ξεκίνησε κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, ενώ κατατέθηκαν και οι δύο πρώτες υποψηφιότητες.

Συγκεκριμένα ο Ν. Ανδρουλάκης εισηγήθηκε εκλογές στις 6 Οκτωβρίου και ο δεύτερος γύρος, εφόσον χρειαστεί, στις 13 Οκτωβρίου, τονίζοντας ότι  «Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να σύρεται σε παρατεταμένη εσωστρέφεια» και ότι «δεν θα είναι όμηρος κανενός».

«Οι υποψηφιότητες» είπε «και οι πολιτικές θέσεις όλων μας να παρουσιαστούν σε ανοιχτή Κεντρική Επιτροπή τρεις εβδομάδες πριν τον πρώτο γύρο των εκλογών». Επισήμανε ότι τις διαδικαστικές λεπτομέρειες θα ορίσουν τα αρμόδια όργανα στα πρότυπα των εκλογών του 2021 και με βάση το καταστατικό μας, με ανοιχτό τηλεοπτικό διάλογο, ένα ελεύθερο debate».

Στο πλαίσιο της αυτοκριτικής που πραγματοποίησε, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι «θα έπρεπε να έχουμε πετύχει περισσότερα» και ότι «δεν πετύχαμε όλους μας τους στόχους». Παράλληλα, όμως, κάλεσε τα στελέχη του κόμματος να μην καταστροφολογούν, σημειώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ αναδείχτηκε δεύτερο κόμμα σε όλη την ελληνική περιφέρεια. 

Χάρης Δούκας

«Δεν κρύβομαι, δεν φοβάμαι γι’ αυτό είμαι εδώ και ζητώ την στήριξή σας για να ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ κυβερνητική δύναμη. Να νικήσει τη ΝΔ όπως στην Αθήνα», υπογράμμισε ο Χάρης Δούκας μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ο κ. Δούκας ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνει δήμαρχος Αθηναίων είτε χάσει είτε κερδίσει τη μάχη για την ηγεσία , συμφωνώντας παράλληλα με τον οδικό χάρτη που πρότεινε ο Νίκος Ανδρουλάκης για εκλογή ηγεσία τον Οκτώβριο.

Παύλος Γερουλάνος

Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ανακοίνωσε κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος και ο Παύλος Γερουλάνος. 

«Θα είναι τιμή μου να διεκδικήσω την ψήφο των μελών και των φίλων μας, για να λάβω την εντολή να ηγηθώ του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος» είπε ο Παύλος Γερουλάνος.

Παρουσίασε συγκεκριμένη πολιτική πρόταση με τίτλο «Αναγέννηση», για μεγάλες αλλαγές στη λειτουργία του κράτους και το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, ώστε να διασφαλίζονται 6 θεμελιώδη δικαιώματα για κάθε πολίτη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3