ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων: Εκδήλωση για την έμφυλη βία

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/11/2022, 16:54
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τη δεύτερη πολιτική της εκδήλωση πραγματοποιεί η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, στις 11:30, στο ξενοδοχείο Grand Serai.

Το θέμα της εκδήλωσης είναι: «Έμφυλη βία-Γυναικοκτονίες-Η μάστιγα της εποχής μας-Προτάσεις και λύσεις». Η πρώτη εκδήλωση που είχε οργανωθεί, είχε θέμα την ενεργειακή κρίση.

Ομιλητές θα είναι ο Δημήτρης Μάντζος, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ και δικηγόρος, και η Ζέφη Δημαδάμα, αντιπρόεδρος γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. Επίσης στην εκδήλωση θα γίνουν παρεμβάσεις από τη Ρόη Ζηκίδου, προϊσταμένη Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Ιωαννιτών, την Αναστασία Γιογλή, δικηγόρο και πρώην πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, και  τη Βιργινία Γκέκα, πρώην υπεύθυνη Ξενώνα Κέντρου Έρευνας και Υποστήριξης Θυμάτων Κακοποίησης και Κοινωνικού Αποκλεισμού (ΕΚΚΥΘΚΑ).

«Οι αποκαλύψεις ότι επανειλημμένα πολλές από τις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα, είχαν απευθυνθεί στην αστυνομία, στη δικαιοσύνη και στις υπηρεσίες καταδεικνύει ότι δεν λειτουργεί σωστά το σύστημα προστασίας και πρόληψης αυτών των εγκλημάτων. Οφείλουμε με επίκεντρο την παιδεία να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία. Να προβούμε σε μέτρα ολοκληρωμένης στήριξης των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας. Να προχωρήσουμε στη νομική αναγνώριση του όρου ‘γυναικοκτονία’» ανέφερε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Γαρδίκος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back