Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων: «Αμυράς όπως Φάμελλος»

Εικόνα του άρθρου ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων: «Αμυράς όπως Φάμελλος»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/01/2023, 15:52
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα όσα ειπώθηκαν σε μια εκδήλωση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά και τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη επί της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης για τη λίμνη Παμβώτιδα (προϋπόθεση για το Προεδρικό Διάταγμα), δέχονται την έντονη κριτική από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Διαβάστε: Ξεκίνησαν τα παρατράγουδα...

Το τοπικό ΠΑΣΟΚ βάζει στο στόχαστρό του και τον ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διακυβέρνηση του οποίου δεν έγινε εφικτή η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος της λίμνης. «Η ΝΔ έγινε ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Αμυράς Φάμελλος» τονίζει. «Αυτό συμπεραίνουμε από τις παλινωδίες της ΝΔ και του αρμόδιου Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αφορμή την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη για τη Λίμνη Παμβώτιδα» προσθέτει.

Για το ΠΑΣΟΚ, η μελέτη αυτή ακολουθεί «τα βήματα της Κυρά Φροσύνης, πνίγεται από ακατάλληλους και συμφέροντα». Αφού υπενθυμίζει καταρχάς την προ μηνών βόλτα του κ. Αμυρά και του κ. Καχριμάνη περιμετρικά της Παμβώτιδας για τις αλλαγές επί της οριοθέτησης της λίμνης, χαρακτηρίζει τον υφυπουργό «ασυνεπή»: «Από το Σεπτέμβριο του 2021, ημερομηνία αρχικής διαβούλευσης κατά τον ίδιο, ζητάει σε ένα μήνα να διαβουλευτούν οι φορείς μια μελέτη 1000 σελίδων, δημιουργώντας  περισσότερα προβλήματα από αυτά που επιλύει». Το τοπικό ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι ο κ. Αμυράς ακολουθεί τις ίδιες πρακτικές με τον κ. Φάμελλο και ότι «οδηγεί μια σημαντική μελέτη στα συρτάρια λόγω εθνικών εκλογών, ενώ μέσα σε όλα αυτά παραμένει άγνωστο αν το υπουργείο  λαμβάνει σοβαρά υπόψη  την υφιστάμενη οριοθέτηση της λίμνης».

«Ας σταματήσουν επιτέλους τις ‘κομματικές τουφεκιές του αγριόχοιρου’ και το κλείσιμο του ματιού σε διάφορες ομάδες πολιτών ενόψει των εθνικών εκλογών και ας οργανώσουν άμεσα με τη συμμετοχή του υπουργείου, μια ουσιαστική ημερίδα διαβούλευσης με συμμετέχοντες την Περιφέρεια, τους Δήμους, το ΤΕΕ/ΤΗ και τους θεσμικούς φορείς γιατί κινδυνεύουμε να υλοποιήσουμε σε δεύτερη φάση την ‘κατάλληλη μελέτη’ της Θεσσαλίας και να μείνουμε χωρίς Προεδρικό Διάταγμα για πολλές δεκαετίες ακόμη» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back