Oikonomou pisoi
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

ΠΑΣΟΚ: Επίσημη πρώτη για τους υποψηφίους

Εικόνα του άρθρου ΠΑΣΟΚ: Επίσημη πρώτη για τους υποψηφίους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/02/2023, 12:32
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023 - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

To ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι το πρώτο κόμμα που μπήκε επίσημα σε προεκλογικούς ρυθμούς με την ανακοίνωση υποψηφιοτήτων. Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την κοπή πίτας, προχώρησε στην επίσημη παρουσίαση των επτά υποψήφιων βουλευτών κόμματος σε γνωστό καφέ-μπαρ της πόλης.

Κώστας Γάτσιος, Δημήτρης Δημητρίου, Ανθή Λιάγκου, Θανάσης Μανταλόβας, Βάλια Μήτσιου, Ντίνα Μπακόλα, Γιάννης Τσίμαρης είναι τα επτά πρόσωπα που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο, με το ΠΑΣΟΚ να προσδοκά αυτή τη φορά ότι θα εκλέξει βουλευτή.

Την παρουσίαση των υποψηφίων ανέλαβε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Βασίλης Γραδίκος, ο οποίος ανέφερε ότι «με τη συμμετοχή όλων μας αυτή η χρονιά θα είναι η χρονιά της δημοκρατικής ανατροπής» και ότι «το βράδυ των εκλογών η παράταξή μας θα είναι στην πλευρά των νικητών». Ο επίσημος καλεσμένος της βραδιάς ήταν το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Πάρις Κουκουλόπουλος, ο οποίος έκανε έναν εκτενή χαιρετισμό, θυμίζοντας πρώτα από όλα ότι το ΠΑΣΟΚ «είναι πρώτα απ’ όλα ένα κόμμα πατριωτικό». Η παρέμβασή του αυτή έγινε και με αφορμή τον θάνατο των δύο πιλότων.

Αφού έκανε αναφορές στον Ανδρέα Παπανδρέου, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ «θέλει οι αμυντικές δαπάνες να αναγνωριστούν σε μεγάλο μέρος ως ευρωπαϊκές δαπάνες» και έβαλε απέναντι τον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον «έχει επαμφοτερίζουσα θέση στα εθνικά θέματα».


Ο κ. Κουκουλόπουλος εκτίμησε ότι το ΠΑΣΟΚ δέχεται χτυπήματα από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επειδή «είμαστε το μόνο κόμμα που έχει άνοδο. Γι’ αυτό και μας χτυπάνε και πολώνουν επίτηδες την κατάσταση». Συμπλήρωσε δε ότι η μεγάλη υπόθεση των υποκλοπών ήρθε στο φως της δημοσιότητας χάρη στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από τους/τις υποψήφιους-ες βουλευτές. Όλοι-ες τους έδωσαν έμφαση στην ενότητα και στον κοινό αγώνα.

Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο παλιός βουλευτής και επικεφαλής της επιτροπής ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Αργύρης και το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής Σωτήρης Ζαρπαλάς.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back