ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΠΑΣΟΚ: «Έκθετος ο υφυπουργός Υποδομών» για την Εγνατία

Εικόνα του άρθρου ΠΑΣΟΚ: «Έκθετος ο υφυπουργός Υποδομών» για την Εγνατία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/04/2024, 15:11
ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΕΛΛΑΔΑ

Το θέμα που δημιούργησε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης με την «επικινδυνότητα της Εγνατίας» και προσπάθησε κατόπιν να ανακαλέσει, προκαλεί κεντρικό πολιτικό ζήτημα στη ΝΔ.

Το ΠΑΣΟΚ, το οποίο στα Γιάννενα δεν έκανε κάποια παρέμβαση, με κεντρική του ανακοίνωση στρέφεται κατά του υφυπουργού Υποδομών Νίκου Ταχιάου και της απόφασης να κλείσει ο βόρειος κλάδος της σήραγγας Μαλακασίου για έλεγχο.

Το κόμμα, το οποίο θεωρεί ότι η υπόθεση απασχολεί την «τοπική κοινωνία της Δυτικής Μακεδονίας», προφανώς εκ παραδρομής (εκτός αν δεν γνωρίζει το κόμμα πού θητεύει ως περιφερειάρχης ο κ. Καχριμάνης…) ρίχνει ευθύνες στον κ. Ταχιάο, γιατί «το υπουργείο αδιαφόρησε με αποτέλεσμα την παρέμβαση της εισαγγελίας Ιωαννίνων» όταν «ο περιφερειάρχης έθεσε δημοσίως θέματα ασφαλείας των διερχόμενων οχημάτων».

Διαβάστε επίσης: Το «ανήσυχο» τούνελ της Εγνατίας οδού

Η κλιμάκωση της υπόθεσης είναι εντυπωσιακή, όπως εντυπωσιακή είναι και η όχι συνολική εικόνα του κόμματος, στην ανακοίνωση.

Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι «προκαλεί εντύπωση η κυνική και ανησυχητική ομολογία του υφυπουργού ότι στον χρόνο που μεσολάβησε, δεν περιήλθαν σε γνώση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου στοιχεία που να δικαιολογούν τις ανησυχίες για το μέγεθος του προβλήματος» και θεωρεί ότι ο κ. Ταχιάος, υπονοεί ότι η Εγνατία ΑΕ «που τελεί υπό την εποπτεία του υπουργείου και είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια της οδού, δεν τον ενημερώνει για σοβαρά θέματα ασφάλειας. Ή μήπως κατά παράδοση του συγκεκριμένου υπουργείου αγνοούνται για ακόμη μια φορά οι εκκλήσεις των εργαζομένων σχετικά με τα θέματα ασφάλειας».

Η ανακοίνωση επισημαίνει σωστά ότι «οι σήραγγες κλείνουν, όταν οι ευρωπαϊκές ή ελληνικές προδιαγραφές ασφαλείας δεν πληρούνται επαρκώς σε θέματα στατικής επάρκειας και συνθηκών διέλευσης. Είναι τεχνικά ανεπίτρεπτο οι όποιες παρεμβάσεις συντήρησης να γίνονται μόνον όταν η σήραγγα βρεθεί πριν το όριο της κατάρρευσης» και ότι οι σήραγγες «δεν κλείνουν για λόγους ενσυναίσθησης τους οποίους επικαλείται ο υφυπουργός αλλά μόνον όταν τίθεται θέμα προδιαγραφών ασφαλείας».

Κάπως έτσι, το κεντρικό ΠΑΣΟΚ εν μέρει υιοθετεί τις δηλώσεις Καχριμάνη για την ασφάλεια κατά τη διέλευση του δρόμου…


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back