Oikonomou pisoi
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΠΑΣ-Λαμία 1-1: Έχασε περισσότερα από τους βαθμούς

Εικόνα του άρθρου ΠΑΣ-Λαμία 1-1: Έχασε περισσότερα από τους βαθμούς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/08/2022, 01:09
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ισόπαλος έμεινε ο ΠΑΣ με τη Λαμία στους «Ζωσιμάδες», 1-1, χάνοντας τους Πριόρ και Κόντε με τραυματισμούς.

Το ματς ξεκίνησε με αμφισβητούμενη φάση, με τον Τσακαλίδη να δείχνει πέναλτι υπέρ του ΠΑΣ στο 3’, αλλά να παίρνει την απόφαση πίσω μετά το VAR. Στο 13’ όμως η φάση ήταν καθαρή: ο Εραμούσπε έκανε κεφαλιά ψαράκι, μετά το κόρνερ του Σορία και άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΣ.

Ο ρυθμός υποχώρησε στη συνέχεια και η Λαμία ανέβηκε σταδιακά, με τον ντε Βιτσέντι να απειλεί στο 30’ και τον Πριόρ να αποκρούει ασταθώς σε πρώτη φάση και να σταματάει τον Μανούσο σε δεύτερη. Ο παίκτης της Λαμίας ωστόσο ήταν οφσάιντ.

Η Λαμία πάντως δεν κλείστηκε και συνέχισε να απειλεί, κυρίως από τα αριστερά και να πιέζει τις πρώτες πάσες του ΠΑΣ.

Στο 36’ ο ΠΑΣ αντέδρασε και ο Αντέζο έβγαλε τη μπάλα παρακινδυνευμένα κόρνερ, μετά από σέντρα, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο ΠΑΣ πίεσε ψηλά, ο Κιάκος έκοψε και ο Μπιλμπάο έκανε το σουτ που απέκρουσε ο Σαράνοφ.

Στο 44’ ο Κιάκος παραχώρησε την τελευταία στιγμή το κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο για τη Λαμία.

Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Παντελάκης χτύπησε ξανά στο κεφάλι, αποκομίζοντας ένα μικροτραυματισμό στο φρύδι και εξελισσόμενος σε… Κιελίνι, με διαδοχικά περιστατικά τραυματισμών. Στην τελευταία φάση του ημιχρόνου, ο ΠΑΣ γλίτωσε από γκολ που έσωσε λίγο μπροστά από τη γραμμή ο Κιάκος, μετά από κόρνερ και κεφαλιά του Κορνέζου.

Με την έναρξη σχεδόν του β’ ημιχρόνου, ο Πριόρ τραυματίστηκε στο κεφάλι, όταν τον χτύπησε άθελά του Σλίβκα, πάνω στη φάση. Τον αντικατέστησε ο Σούλης. Ο Πριόρ έπαθε διάσειση και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, με νάρθηκα.

Στο 58’ η Λαμία ισοφάρισε με τον Νούνιες που πετάχτηκε ψηλότερα από τα στόπερ του ΠΑΣ και σκόραρε, μετά από σέντρα του Σιμόν.

Ο ΠΑΣ ξεκίνησε να ανεβαίνει καλύτερα και έφτασε δύο φορές, στο 60’ και στο 62’ στην περιοχή της Λαμίας. Την τρίτη φορά ο Κιάκος δεν μπόρεσε να νικήσει στο τετ α τετ τον Σαράνοφ που έδιωξε ωραία σε κόρνερ.

Στο 66’ ο ΠΑΣ έχασε έναν ακόμα παίκτη από τραυματισμό, και δυστυχώς αυτός ήταν ο Πέδρο Κόντε που χτύπησε στο πόδι. Ο επιθετικός του ΠΑΣ αποχώρησε με δάκρυα, με συμπαίκτες και αντιπάλους να τον παρηγορούν.

Στο 71’ ο Τζανδάρης έχασε μοναδική ευκαιρία, μετά από ασταθή απόκρουση του Σούλη και στο 76΄ ο κίπερ του ΠΑΣ αντέδρασε σωστά στη «μπούκα» του Τσούκαλου.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να επισκέπτονται τις αντίστοιχες περιοχές και στο 87’ ο Σούλης έκανε την απόκρουση του ματς, σε σουτ του Τζανδάρη, στο δεξί «Γ» της εστίας.

Στο 90’ ο Λώλης έκανε ψαλίδι που πέρασε ψηλά πάνω από την εστία του Σαράνοφ.

Οι καθυστερήσεις ήταν 12 ολόκληρα λεπτά, δικαιολογημένα ωστόσο από τους τραυματισμούς. Στο 98’ ο Λώλης δεν βρήκε καλά τη μπάλα, όντας μπροστά στο τέρμα και σούταρε άουτ.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Πριόρ (51’ Σούλης), Εραμούσπε, Κιάκος, Παντελάκης, Σόρια, Καραχάλιος, Ροσέρο, Μπιλμπάο (80’ Τζίμας), Παμλίδης (80’ Μορέιρα), Κόντε (66’Λώλης), Ριένστρα (66’ Λιάσος)

ΛΑΜΙΑ: Σαράνοφ, Κορνέζος, Αντέτζο, Σιμόν, Γκοράνοβ, Μπεχαράνο (86’ Μπάμπης), Νούνιες (80’ Τσούκαλος), Τσιλούλης, Ντε Βινσέντι (66’ Τζανδάρης), Σλίβκα, Μανούσος (66’ Γιακουμάκης)


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back