ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΠΑΣ Γιάννινα: Μια πενταετία πίσω…

Εικόνα του άρθρου ΠΑΣ Γιάννινα: Μια πενταετία πίσω…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/04/2024, 09:18
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα Μιχάλης Γρηγορίου και ο αρχηγός Πέδρο Κόντε, προσυπέγραψαν το προφανές στις δηλώσεις τους μετά την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης: Ο ΠΑΣ είναι υποβιβασμένος, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος των playouts.

Ο κ. Γρηγορίου είπε μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχουν πλέον ελπίδες για τον ΠΑΣ (παρότι δεν έχει υποβιβαστεί ακόμα, μαθηματικά) και ο αρχηγός της ομάδας ζήτησε από όλους «σοβαρότητα μέχρι το τέλος» για να μην δείξει η ομάδα την εικόνα ότι «πηγαίνει σε παραλία».

«Προσωπικά ζητώ συγνώμη από τον υπέροχο κόσμο, τη συγνώμη που μου αναλογεί. Δεδομένα θα βρει τον δρόμο του ο ΠΑΣ Γιάννινα, θα επανέλθει, αυτό αρμόζει στον ΠΑΣ και στο ελληνικό ποδόσφαιρο με βάση όσα έχω ζήσει κι έχω δει εδώ. Δεν έχουμε να πούμε πολλά. Είμαστε άπαντες το ίδιο στεναχωρημένοι» είπε ο κ. Γρηγορίου, σε μια δήλωση που επισφραγίζει τον 1,5 χρόνο υποχώρησης του ΠΑΣ από την εικόνα που δημιούργησε τα τελευταία έξι χρόνια, από όταν επέστρεψε δηλαδή στην Σούπερ Λίγκα από το «διάλειμμα» της δεύτερης κατηγορίας, στην οποία επιστρέφει.

Ο ΠΑΣ φέτος ξεκίνησε νωθρά και συνέχισε καταστροφικά. Ακόμα και η ειλικρινής προσπάθεια δεν επαρκούσε, καθώς ήταν φανερό από ένα σημείο και μετά ότι η ομάδα αποσαθρώθηκε, ως σύστημα, αλλά και ποδοσφαιρική ικανότητα.

Τα «κόλπα» σταμάτησαν να βγαίνουν και επέστρεψε ο ποδοσφαιρικός νόμος που λέει ότι, όταν οι βασικοί κορμοί διαλύονται, χρειάζεται πολύ ταλέντο για να μην είναι καταστροφική η μεταβατική περίοδος.

Το κακό για τον ΠΑΣ δεν είναι τόσο ο υποβιβασμός. Έχει αποδείξει ότι μπορεί να επιστρέψει εκεί που έχει συνηθίσει να παίζει, στην πρώτη κατηγορία.

Το κακό είναι ότι σε μια πολύ κακή συγκυρία για το ελληνικό ποδόσφαιρο, εν μέσω τρομερής αναξιοπιστίας και καχυποψίας, βρίσκεται με μια διοίκηση που έχει παραδεχθεί ότι απέτυχε και βρίσκεται στην «έξοδο» και χωρίς σοβαρό, εκπεφρασμένο ενδιαφέρον (αν και φαίνεται ότι θα υπάρξει, όταν οριστικοποιηθεί ο υποβιβασμός) για τις τύχες της ΠΑΕ.

Η δε στήριξη που μπορεί να περιμένει μια ποδοσφαιρική επιχείριση από τους τοπικούς φορείς και την πόλη είναι κυρίως, έως αποκλειστικά, ηθική και όχι κάποιου άλλου είδους. Η κερκίδα δεν άφησε ποτέ τον ΠΑΣ μόνο του και παραμένει μια από τις πιο μαζικές και κοινωνικά ευαίσθητες και μάχιμες, σε όλη την Ελλάδα. Άλλο αυτό όμως και άλλο οι επιχειρηματικοί όροι που διέπουν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο προπονητής του ΠΑΣ αποκάλυψε στις δηλώσεις του, ότι μετά τον αγώνα με τον ΟΦΗ ο πρόεδρος του ζήτησε να μείνει μέχρι το τέλος, ώστε να μη δείξει εικόνα διάλυσης η ομάδα και αυτός συμφώνησε.

Μετά, οψόμεθα…


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back