Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 21-03-2020, 12:40
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι φοιτητές της Ιατρικής Ιωαννίνων, στα τελευταία δύο έτη, κάνουν κάλεσμα στους συναδέλφους τους, αλλά και στους πρόσφατα αποφοιτήσαντες-ασες, να «συμβάλλουμε με οργανωμένο τρόπο, με δεδομένο τις γνώσεις, θεωρητικές και πρακτικές και την αντίστοιχη περιορισμένη πείρα που έχουμε στον αγώνα που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στα δημόσια νοσοκομεία για την προστασία και την υπεράσπιση της υγείας του λαού μας». 

Τονίζουν ότι «δεν κλείνουμε τα μάτια στην οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σύστημα Υγείας, τα δημόσια νοσοκομεία στην χώρα μας . Ξέρουμε καλά ότι τα δημόσια νοσοκομεία πάσχουν από τη χρόνια υποστελέχωση αφού τα κενά σε υγειονομικό προσωπικό φτάνουν τις 30.000 ενώ η ΠΦΥ είναι ανύπαρκτη»

Συμπληρώνουν όμως ότι «δεν μένουμε αμέτοχοι απέναντι στην κατάσταση που υπάρχει, έχουμε διάθεση να συμβάλλουμε πλάι στους εργαζόμενους υγειονομικούς. Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες που έχουν ήδη πάρει τα σωματεία των υγειονομικών, η ΟΕΝΓΕ καθώς και την πρωτοβουλία συναδέλφων αυτοαπασχολούμενων γιατρών που θέτουν τις υπηρεσίες τους απαιτώντας να ενταχθούν στο σχεδιασμό μαζί με τους μισθωτούς συναδέλφους τους στο δημόσιο σύστημα Υγείας».

Ο σύλλογος συγκεντρώνει συμμετοχές που θα καταθέσει στο διοικητικό συμβούλιο και τον πρόεδρο της σχολής. Επίσης, πιέζει την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματα των σωματείων των υγειονομικών.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
kaissa 2