ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Πάρτε πίσω τώρα» κάμερες και νόμο

Εικόνα του άρθρου «Πάρτε πίσω τώρα» κάμερες και νόμο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/05/2020, 14:35
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

To Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων ζητάει την απόσυρση του εκπαιδευτικού νομοσχεδίου και ζητάει «μέτρα ουσιαστικής υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία», μεταξύ άλλων.

Στην ανακοίνωσή του, το ΕΚΙ τονίζει μεταξύ άλλων ότι «το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο όχι μόνο δε λύνει τα τεράστια προβλήματα των σχολείων αλλά φέρνει μέτρα που χειροτερεύουν το Δημόσιο Σχολείο. Υποβαθμίζει παραπέρα τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, ‘τσακίζει’ τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών» και ότι «θέλουν να στοιβάζουν τα παιδιά μας στις τάξεις κλουβιά 26 μαθητές στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά με ελάχιστο όριο τα 20. Αυτό θα οδηγήσει σε μαζικές συγχωνεύσεις τμημάτων, μετακίνηση μαθητών και εκπαιδευτικών, απολύσεις αναπληρωτών».

Προσθέτει ότι «ξαναγράφουν τον νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης για την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών, επεκτείνοντας όλες αυτές τις διατάξεις, που οδηγούν στην κατηγοριοποίηση των σχολείων» και ότι «με τη ρύθμιση για τις κάμερες μέσα στις τάξεις  και τα on – line μαθήματα ανοίγουν επικίνδυνοι δρόμοι για  στην εκπαίδευση των παιδιών μας. Είναι άκρως αντιδραστική εξέλιξη αφού όχι μόνο δεν πατάει σε κανένα παιδαγωγικό κριτήριο, αλλά παραβιάζει και τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών. Δεν έχει καμία σχέση με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση που αξιοποίησαν οι εκπαιδευτικοί στην πανδημία με κλειστά σχολεία για να σταθούν στο πλευρό των μαθητών».

Εν κατακλείδι, το ΕΚΙ τονίζει: «Παλεύουμε για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα, για τις άμεσες ανάγκες που έχουν τα σχολεία εν μέσω πανδημίας ,σε σύγκρουση και ρήξη με όλα όσα μας εμποδίζουν να ζήσουμε και να μορφωθούμε όπως μας αξίζει στον 21ο αιώνα απέναντι στον ορατό εχθρό, τον καπιταλισμό».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back