Oikonomou pisoi
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Παρουσιάστηκε το νέο Renault Cliο

Εικόνα του άρθρου Παρουσιάστηκε το νέο Renault Cliο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/11/2019, 19:08
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Από το 1990 που παρουσιάστηκε το Renault Clio κατάφερε να γίνει το πιο πετυχημένο μοντέλο της εταιρείας, με πωλήσεις πάνω από 15 εκατομμύρια αυτοκίνητα μέχρι σήμερα σε όλο τον κόσμο. Το δημοφιλές αυτοκίνητο παρουσιάστηκε σήμερα και επίσημα στη Β. Ελλάδα και κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις όλων των παρευρισκομένων τόσο για την σπορ εμφάνισή του, όσο και για την ποιότητα των υλικών και την προηγμένη τεχνολογία. 

Σχεδιασμένο από την αρχή το νέο Clio θέτει νέους κανόνες, ενώ διαθέτει ένα πλήρως ανασχεδιασμένο εσωτερικό. Με πιο σμιλευμένες γραμμές και πιο αποφασιστικό εμπρός μέρος, το νέο μοντέλο κερδίζει εμφανισιακά και παραμένει άμεσα αναγνωρίσιμο. Η πλήρως ανασχεδιασμένη καμπίνα των επιβατών είναι εμπνευσμένη από ανώτερες κατηγορίες αυτοκινήτων, τόσο αναφορικά με την απτή της ποιότητα, όσο και με την προσφερόμενη τεχνολογία. Αυτά τα πλεονεκτήματα λειτουργούν προς όφελος όλων των αυτοκινητιστών, προσφέροντάς τους μεγαλύτερη χρηστικότητα και άνεση. 


Εσωτερικό

Υιοθετώντας έναν πιο συμπαγή σχεδιασμό, έχει απελευθερώσει περισσότερο χώρο για τους επιβάτες. Όλα έχουν γίνει με γνώμονα τον οδηγό, καθώς το αυτοκίνητο έγινε ανθρωποκεντρικό. Έχει μικραίνει το ταμπλό, το οποίο έγινε πιο κομψό και σπορ. Έχει αλλάξει το τιμόνι το οποίο έγινε και αυτό πιο λειτουργικό και έχει πάνω του όλα τα κουμπιά που χρειάζεται ο οδηγός για να μην το αφήσει. 

Ένα από τα βασικά στοιχεία του μοντέλου είναι η οθόνη αφής 9,3’’ του συστήματος multimedia, η οποία και αποτελεί τη μεγαλύτερη που έχει εξοπλίσει ποτέ κάποιο μοντέλο της Renault. Αυτό το κάθετα διαμορφωμένο tablet με την κοίλη οθόνη, αυξάνει οπτικά τον όγκο του ταμπλό, προσφέρει στην καμπίνα μια πιο μοντέρνα αίσθηση, ενώ βελτιώνει την ορατότητα της οθόνης. Στραμμένη προς την πλευρά του οδηγού, η οθόνη, με τη λειτουργία EASY LINK, συγκεντρώνει όλες τις multimedia, infotainment και navi λειτουργίες.


Ψηφιακά όργανα

Για πρώτη φορά το νέο Clio εφοδιάζεται με ψηφιακό πίνακα οργάνων, που αντικαθιστά τις αναλογικές εφαρμογές. Αυτή η τεχνολογία προέρχεται απευθείας από τις μεγαλύτερες κατηγορίες. Με μέγεθος από 7 έως 10 ίντσες, η οθόνη TFT μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνει πιο προσωπική την οδηγική εμπειρία, με έναν πολύ ενστικτώδη τρόπο. Η έκδοση με την οθόνη των 10 ιντσών θα περιλαμβάνει ακόμα και προβολή του συστήματος πλοήγησης, ενώ σε συνδυασμό με την κεντρική οθόνη των 9,3 ιντσών το μοντέλο πλέον διαθέτει τις μεγαλύτερες οθόνες στην κατηγορία του. 

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην ποιότητα του πλήρως ανασχεδιασμένου ταμπλό. Αυτό είναι χωρισμένο σε 3 επίπεδα: το πρώτο επίπεδο στο άνω τμήμα του είναι καλυμμένο με αφρώδες πλαστικό υψηλής ποιότητας. Το δεύτερο επίπεδο είναι και αυτό καλυμμένο με μαλακό πλαστικό, ενώ το κατώτερο τμήμα του ταμπλό φιλοξενεί πιο χρηστικά στοιχεία, όπως το ντουλαπάκι του συνοδηγού. Τα καθίσματα που διαθέτει συναντώνται σε μοντέλα μεγαλύτερης κατηγορίας. Προσφέρουν καλύτερη στήριξη, αφού διαθέτουν μεγαλύτερη έδρα, και σχήμα που «αγκαλιάζει» καλύτερα το σώμα. 

Η αρχιτεκτονική του χώρου αποσκευών έχει βελτιστοποιηθεί ώστε το σχήμα του να γίνει όσο πιο τετραγωνισμένο γίνεται. Το premium ηχοσύστημα της BOSE είναι πλήρως ενσωματωμένο και έτσι δεν εισχωρεί μέσα στο χώρο αποσκευών, ο οποίος με τη σειρά του έχει εκτοξευθεί στα 391 λίτρα (επιπλέον των 26 λίτρων των διαθέσιμων αποθηκευτικών χώρων μέσα στην καμπίνα), μέγεθος που τον καθιστά τον μεγαλύτερο στην κατηγορία. Παράλληλα, το διπλό πάτωμα απλοποιεί το καθημερινό φόρτωμα, ενώ οι πλάτες των πίσω καθισμάτων μπορούν να αναδιπλωθούν προσφέροντας επίπεδο δάπεδο φόρτωσης. 

 

Κινητήρες

Θα υπάρχουν τρεις κινητήρες βενζίνης του ενός λίτρου με απόδοση 75-100 ίππων και δύο κινητήρες πετρελαίου των 1,3λίτρων με απόδοση 85 και 115 ίππους. 

Το σημαντικότερο όλων είναι η μεγάλη ασφάλεια που προσφέρει το νέο Clio, καθώς κατάφερε να κερδίσει 5 αστέρια στις δοκιμές EuroNCAP. Την μεγαλύτερη βαθμολογία πήρε στην ασφάλεια των επιβατών, στην προστασία των παιδιών, στην προστασία των πεζών και στα διάφορα συστήματα ασφάλειας. 

Οι τιμές απόκτησης του νέου Clio ξεκινούν από τα 12.990 ευρώ για την έκδοση βενζίνης του ενός λίτρου με τους 75 ίππους, τα 14.190 ευρώ για το βενζινοκινητήρα του ενός λίτρου με τους 100 ίππους και τα 14.790 ευρώ για τον πετρελαιοκινητήρα των 1,3 λίτρων με τους 85 ίππους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back