Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 1-05-2022, 10:33
ΗΠΕΙΡΟΣ

Το μυθιστόρημα του Δημήτρη Βλαχοπάνου «Νομική και δένδρα εν δράσει», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «24 γράμματα», παρουσιάζουν την Πέμπτη 5 Μαΐου, στις 20:30, στο συνεδριακό κέντρο του Επιμελητηρίου Άρτας, «Οι φίλοι του Βιβλίου», ο «Όμιλος Μελέτης Ολοκαυτώματος Κομμένου (ΟΜΟΚ)» και το Επιμελητήριο Άρτας.

Το βιβλίο «Νομική και δένδρα εν δράσει» είναι ένα ερωτικό και πολιτικό μυθιστόρημα. Πρόκειται για μια ρομαντική ερωτική ιστορία, που εξελίσσεται μέσα στην καρδιά της στρατιωτικής δικτατορίας. Η εξέγερση των φοιτητών και η κατάληψη της Νομικής τον Φεβρουάριο - Μάρτιο του 1973 φέρνουν τους πρώτους δυνατούς τριγμούς στο τυραννικό καθεστώς. Τα δέντρα γελοιοποιούν και διασύρουν το σύστημα, το οποίο στηρίζεται σε πήλινα πόδια.

Κυρίαρχο στοιχείο του βιβλίου είναι η αμφισβήτηση του καθεστώτος από την πλευρά των νέων, ιδιαίτερα των φοιτητών. Η αμφισβήτηση αυτή εντείνει τις αντιθέσεις και τις συγκρούσεις και οδηγεί στα άκρα ανθρώπους που τους συνδέουν συγγενικές και φιλικές σχέσεις…

Για το βιβλίο και τον συγγραφέα θα μιλήσουν η Βαγγελιώ Μπρισένιου, κοινωνιολόγος και διευθύντρια του 3ου Γενικού Λυκείου Άρτας, και ο Χριστόφορος Ψυλλιάς, φιλόλογος-ιστορικός. Την εκδήλωση θα προλογίσει και θα συντονίσει η Φανή Φωτιάδη, φιλόλογος.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
iper piso