ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Παρόντες» οι «Πολίτες για την ανατροπή»

Εικόνα του άρθρου «Παρόντες» οι «Πολίτες για την ανατροπή»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/10/2018, 00:03
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η παράταξη «Πολίτες για την ανατροπή» δηλώνει παρούσα και αυτή στην προ-προεκλογική περίοδο. Χτες, ο επικεφαλής Λάζαρος Νάτσης και μέλη της παράταξης συναντήθηκαν με το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Ιωαννίνων, με θέμα συζήτησης τις αλλαγές στην αυτοδιοίκηση, το νέο εκλογικό σύστημα και ιδιαίτερα, τις επιπτώσεις στις τοπικές κοινότητες.

Ιδιαίτερα συζητήθηκε η δυνατότητα δημιουργίας ξεχωριστών ψηφοδελτίων από τις τοπικές κοινότητες, στη  χωριστή κάλπη για τα τοπικά συμβούλια,  καθώς οι νέες αρμοδιότητες των οργάνων. Σύμφωνα με την παράταξη «η συζήτηση ανέδειξε τον υποβαθμισμένο μέχρι σήμερα ρόλο του τοπικού συμβουλίου. Επίσης ήταν έκδηλη η απογοήτευση των μελών του, τα οποία θεωρούν πως, παρότι λειτούργησαν πέρα και πάνω από παρατάξεις και ιδεολογίες, αποδεικνύοντας έτσι την ειλικρινή τους επιθυμία να προσφέρουν πραγματικά στην πόλη, δεν αξιοποιήθηκαν από τη δημοτική αρχή».

Η παράταξη «Γιάννενα, Πολίτες για την Ανατροπή» θα συνεχίσει τις συναντήσεις με τις τοπικές κοινότητες και τις συζητήσεις για το νέο  αυτοδιοικητικό πλαίσιο και το ρόλο που προβλέπεται για τα τοπικά συμβούλια, σε αυτό.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back