Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας δια πάσα νόσο

Εικόνα του άρθρου Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας δια πάσα νόσο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/05/2023, 22:11
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η περιφερειακή αρχή συνεχίζει να μη δείχνει ότι κατέχει ακριβώς τις διαστάσεις και τις αναγκαιότητες του πάρκου υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας που θέλει να φτιάξει.

Αν δηλαδή η αντίληψη είναι ακριβώς αυτή που ανέφερε ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου-κάνοντας απολογισμό της περιφερειακής αρχής για το 2022 (τέλη 5ου 2023…) και δεν πρόκειται για μια στιγμιαία εκλαΐκευση, τότε υπάρχει θέμα:

«Το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας, το οποίο θα στεγάσει επιχειρήσεις που ήδη είναι εγκαταστημένες στην Ήπειρο και άλλες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Ένα τμήμα του θα δοθεί σε μεμονωμένους επιστήμονες» είπε.

Μόνο που τα πάρκα έρευνας και καινοτομίας δεν γίνονται «για να στεγάσουν επιχειρήσεις», ούτε καν «μεμονωμένους επιστήμονες». Υποτίθεται ότι είναι  κόμβοι τεχνολογίας, που ενσωματώνουν ερευνητικές τάσεις και τρέχουσες εκδοχές της αγοράς εργασίας, που προάγουν την καινοτομία και δεν είναι απλώς ενοικιαζόμενα γραφεία. Επίσης, μια διάσταση που μπορεί να δοθεί, είναι η προαγωγή των ανοιχτών τεχνολογιών, ειδικά από τη στιγμή που θα είναι ένας χώρος χτισμένος με δημόσιο χρήμα, σε δημόσια έκταση, αλλά ακόμα και αυτά ήταν αρχικά «ψιλά γράμματα» για την περιφερειακή αρχή.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Καχριμάνης ανέφερε και αλλού στην ανασκόπησή του το πάρκο, στην αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης στην Ήπειρο. Είπε δηλαδή ότι το πάρκο εντάχθηκε κατά 50%. Η αναμονή για το υπόλοιπο «ιδιωτικό» 50% που απαιτείται για να ολοκληρωθεί το έργο, συνεχίζεται…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back