Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το πάρκο Πυρσινέλλα περιμένει και το Δασαρχείο

Εικόνα του άρθρου Το πάρκο Πυρσινέλλα περιμένει και το Δασαρχείο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/03/2019, 14:12
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τον Απρίλιο του 2017, το πάρκο Πυρσινέλλα (ή αλλιώς το Γιαννιώτικο Σαλόνι) επέστρεψε, με νομοθετική ρύθμιση, στον Δήμο Ιωαννιτών, βάζοντας τέλος σε μια χρόνια διαμάχη περί κυριότητας μεταξύ του Δήμου και του Ελληνικού Δημοσίου.

Από τότε, ο Δήμος Ιωαννιτών προσπαθεί να τακτοποιήσει μια σειρά από ζητήματα: από τη νομιμοποίηση του κτιρίου του Γιαννιώτικου Σαλονιού μέχρι τους δασικούς χάρτες.

Κατά τη χτεσινή εκδήλωση τιμής και μνήμης ευεργετών της πόλης, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Γωγώ Γιώτη αναφέρθηκε στη διαδρομή του πάρκου Πυρσινέλλα. Το συγκεκριμένο πάρκο αποτελεί μέρος του Κληροδοτήματος Β. Πυρσινέλλα. Αυτή τη στιγμή, ο Δήμος Ιωαννιτών ολοκληρώνει τις διαδικασίες νομιμοποίησης του αυθαιρέτου κτιρίου, με την προσδοκία ότι θα υπάρξει κατάλληλη αξιοποίησή του. Ένα από τα μεγάλα «αγκάθια» για την αξιοποίηση του πάρκου είναι οι δασικοί χάρτες. Όπως είπε η κ. Γιώτη, αυτό εξαρτάται από το Δασαρχείο Ιωαννίνων. Ο Δήμος Ιωαννιτών έχει καταθέσει από τον Σεπτέμβριο του 2017 ενστάσεις επί των δασικών χαρτών για τη συγκεκριμένη περιοχή, οι οποίες μέχρι σήμερα δεν έχουν εξεταστεί.

Παράλληλα, ο Δήμος βρίσκεται σε δικαστικό αγώνα με τον τελευταίο μισθωτή του Γιαννιώτικου Σαλονιού. Το τελευταίο μίσθωμα, ο Δήμος το έλαβε τον Νοέμβριο του 2009, ενώ το κτίριο χρησιμοποιούνταν μέχρι τον Δεκέμβριο του 2011. Για τις οφειλές της περιόδου αυτής, οι δύο πλευρές βρίσκονται στα δικαστήρια.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back