ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πάρκο Λακκωμάτων, πολύ διαφορετικό από πριν…

Εικόνα του άρθρου Πάρκο Λακκωμάτων, πολύ διαφορετικό από πριν…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/10/2023, 17:32
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

To πάρκο Λακκωμάτων άλλαξε πολύ: από χώρος πρασίνου (με πολλά προβλήματα, ωστόσο, στη διαχείριση του πρασίνου λόγω των γερασμένων πεύκων) έγινε ένας τόπος με πιο… αστικό χαρακτήρα, και με αρκετές κατασκευαστικές παρεμβάσεις.

Ένα πάρκο με τσιμεντένιες κατασκευές που προσπαθεί να «εγκλιματιστεί» στα Λακκώματα, τα οποία είχαν συνηθίσει αλλιώς.

Το πάρκο αυτό επισκέφθηκαν σήμερα ο νυν και υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο αντιδήμαρχος Έργων Γιώργος Αρλέτος και στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου. Εκεί έγινε και η διοικητική παραλαβή του πρασίνου το οποίο διαμορφώθηκε από τον ανάδοχο και στο εξής η ευθύνη συντήρησης περνά στην υπηρεσία του Δήμου. Το πράσινο βέβαια, δεν είναι ακόμα αισθητό. Θα χρειαστούν κάποια χρόνια για να αποκτήσουν τα δέντρα που φυτεύτηκαν, κάποια κόμη.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε «τον ανάδοχο του έργου για το άριστο αποτέλεσμα που παραδίδει όπως και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου η οποία καταβάλει τεράστια προσπάθεια για να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις λόγω του μεγάλου αριθμού έργων που εκτελούνται σε όλη την έκταση του Δήμου». Σημειωτέον ότι ο ανάδοχος εφάρμοσε τη μελέτη που του παρέδωσαν οι τεχνικές υπηρεσίες.

Το έργο της ανάπλασης είχε αρχικό προϋπολογισμό 900.000 ευρώ, με τη χρηματοδότηση να προέρχεται από το «Πράσινο Ταμείο» και ίδιους πόρους.


Άποψη του πάρκου πριν την ανάπλασή του

«Πρόκειται για μία πολύ σημαντική παρέμβαση που έγινε στο κέντρο της πόλης. Ένας χώρος που ήταν απροσπέλαστος γίνεται επισκέψιμος καλύπτοντας ανάγκες της γειτονιάς, ανάγκες μικρών και μεγάλων. Τον χώρο αυτόν θα πρέπει να τον σεβαστούν όλοι. Οφείλουμε να διατηρήσουμε το πάρκο σε άριστη κατάσταση και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη συνεργασία και την ευαισθητοποίηση των πολιτών», σημείωσε ο δήμαρχος σε δήλωσή του.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το πάρκο, κάνει ό,τι μπορεί προς αυτήν την κατεύθυνση. Γονείς και παιδιά την Κυριακή, μάζεψαν σκουπίδια και πολλές πέτρες από το πάρκο, με δική τους πρωτοβουλία...

Τέλος, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Δήμου, με τις παρεμβάσεις που ολοκληρώθηκαν στο πάρκο, έχουν αναδειχθεί ήδη ιστορικά κτίρια της πόλης –τα κτίρια που βρίσκονται στην πάνω μεριά του πάρκου, στον Κουραμπά, το οποίο συνδέεται πια με μια σκάλα με το πάρκο των Λακκωμάτων.




ΣΧΟΛΙΑ
KLEANDROS PAPADOPOULOS
Θλιψη, γιατί σε μια πόλη που διψάει για πράσινο το τσιμέντο και οι πλάκες έχουν τον πρώτο λόγο. Απογοήτευση γιατί δεν οριοθετήθηκε το πάρκο σκύλων και τα συμπαθή τετράποδα (που σίγουρα δεν φταίνε σε τίποα) βρωμίζουν τα πάντα. Αστοχία σχεδιασμού που έδωσε μπόλικο τσιμεντένιο καμβά σε απαίδευτους και βάνδαλους να .ζωγραφήσουν τα έργα τους. Πλήρης απουσία κάδων απορριμάτων που δίνει τη δικαιολογία στους ανεύθυνους να ρυπαίνουν το χώρο. Μακάρι η συνέχεια να είναι διαφορετική και η υπέροχη εθελοντική δράση παιδιών και δασκάλων του 4ου Δημ. Σχολείου να εμπνέει τους υπεύθυνους.
Janardi
Η δημοτική αρχή είχε αφήσει το πάρκο χωρίς καμία παρέμβαση, συντήρηση, καθαρισμό για περίπου 15 χρόνια... Μέτα αποφάσισαν την ανάπλαση.. Και ήρθε το τσιμέντο και οι πίστες για σκειτ και παρκουρ.. Το πάρκο χάθηκε. Ο χώρος για σκύλους έμεινε στα σχέδια. Η καθαριότητα πάλι ανύπαρκτη. Κι όμως, ο δήμαρχος πέρασε καμαρωτός - καμαρωτός. Θα ξαναπεράσει και μετά από 4 χρόνια.
ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ...!!! ΑΝΤΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ .... ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ... ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ ...ΑΧΡΕΙΟΙ ... ΓΙΑ ΝΑ ,, ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ .. ΤΣΙΜΕΝΤΩΣΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ .... ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΤΟΙΧΟΙ ΑΧΡΕΙΑΣΤΟΙ .. ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΑΝ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ... ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ..ΑΝΤΙ ΜΕ ΣΩΣΤΟ ΚΛΑΔΕΜΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΑ ΓΕΡΙΚΑ ΟΜΩΣ ΟΜΟΡΦΑ ΔΕΝΔΡΑ .. ΤΑ ΡΗΜΑΞΑΝΕ ... ΚΡΙΜΑ ,, ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ???? ΜΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΗΠΙΟΤΕΡΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ ΠΑΡΚΟ ... ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ , ΕΣΤΩ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ , ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ... ΑΙΣΧΟΣ ... ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΄΄ΚΟΥΡΑΜΠΑ΄΄ , ΟΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΞΟΔΕΥΤΗΚΕ ΄΄ΜΠΟΛΙΚΟ ΧΡΗΜΑ΄΄ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΓΙΑ .. ΜΗΝΕΣ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΗ ... ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ .. ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ Η ΝΥΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΙΑΣ ΑΞΙΑΣ .... ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΕΣ .... ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ .. ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΩΡΑΙΑ ...ΚΑΙ Η ΠΟΛΗ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΣΤΑΣΙΜΗ .. ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΑΣ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ... ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ ....ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ ...
Θεοδώρα
2 ερωτήσεις: Είστε δημοσιογραφικό site ή blog που αναπαραγει τα δελτία τύπου; Οι δημοσιογράφοι δεν πρέπει να ελέγχουν την εξουσία; Σίγουρα - μέρες που είναι - θέλετε να βγάλετε χρήματα από τους διαφημιζόμενους πολιτικούς, αλλά αυτό δεν κάνει κακό στην αξιοπιστία σας μακροχρόνια; Με δημοσιογράφους δίπλα σας, θα μπορούσατε να κάνετε έναν απλό έλεγχο αν αυτά που σας στέλνουν ισχύουν ή όχι. Είναι ένας χώρος στο κέντρο της πόλης, τον οποίο έχετε υποχρέωση να επισκεφθείτε και να αποτυπώσετε σήμερα κιόλας την πραγματικότητα.
Θεοδώρα
Το σχόλιο δεν αφορά εσάς, αφορά το μέσο και συγγνώμη για την αναστάτωση
Θεοδώρα
2 ερωτήσεις: Είστε δημοσιογραφικό site ή blog που αναπαραγει τα δελτία τύπου; Οι δημοσιογράφοι δεν πρέπει να ελέγχουν την εξουσία; Σίγουρα - μέρες που είναι - θέλετε να βγάλετε χρήματα από τους διαφημιζόμενους πολιτικούς, αλλά αυτό δεν κάνει κακό στην αξιοπιστία σας μακροχρόνια; Με δημοσιογράφους δίπλα σας, θα μπορούσατε να κάνετε έναν απλό έλεγχο αν αυτά που σας στέλνουν ισχύουν ή όχι. Είναι ένας χώρος στο κέντρο της πόλης, τον οποίο έχετε υποχρέωση να επισκεφθείτε και να αποτυπώσετε σήμερα κιόλας την πραγματικότητα.
Ελένη
Επειδή γίνεται λόγος για πάρκα που τελείωσαν και παρεδόθησαν στο κοινό, να ρωτήσω τι γίνεται με την κεντρική πλατεία της πόλης . Πότε θα τελειώσει? Αν θυμάστε ξεκίνησαν οι εργασίες πριν από το Πάσχα!!
ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ..
ΠΟΛΗ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ .... ΚΑΙ ΜΟΝΟ .. ΛΙΓΟ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙ ΑΤΕΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ... ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ?? ΜΟΝΟ ΜΕ ΙΧ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ??? ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΑΛΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΕΝΟΧΩΡΟΥΝ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ...ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ .... ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ??? ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ ΒΛΕΠΩ .... ΠΑΛΙ ΟΣΟΙ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΟΥΝ .... ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ... ΜΥΡΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΛΕΙΨΟ .... ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ...
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back