Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 1-10-2018, 10:46
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις για το αυτοκίνητο ανοίγει αύριο τις πύλες της στο Παρίσι.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, αύριο και την Τέταρτη η έκθεση θα υποδεχθεί τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης και τους προσκαλεσμένους των εταιρειών που συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση. Από την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, ξεκινά η περίοδος που αφορά τους επισκέπτες. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως την Κυριακή 14 Οκτωβρίου.

Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι γίνεται κάθε δυο χρόνια και εναλλάσσεται με την αντίστοιχη διοργάνωση που πραγματοποιείται στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας.

Η επίσημη ανακοίνωση των διοργανωτών της γαλλικής έκθεσης αναφέρει ότι το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών. Ειδικότερα, τονίζεται ότι στη τελευταία διοργάνωση που έγινε το 2016, την έκθεση επισκέφθηκαν 1.072. 697 φίλοι του αυτοκινήτου και της τεχνολογίας. Ο αριθμός των δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο που κάλυψαν την έκθεση έφθασε τις 10.000. 

Η γαλλική έκθεση είναι η παλαιότερη διοργάνωση για το αυτοκίνητο και φέτος συμπληρώνει 120 χρόνια. Η πρώτη έκθεση έγινε το 1898 στο Jardin des Tuileries. Τρία χρόνια αργότερα, η έκθεση μετακόμισε στο Grand Palais και έμεινε εκεί για 60 χρόνια. Ακόμη και οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι δεν στάθηκαν ικανοί να ακυρώσουν την γαλλική έκθεση. Μάλιστα το 1954 επισκέφθηκαν την έκθεσης 1.000.000 επισκέπτες. Το 1962, μετακόμισε στο εκθεσιακό κέντρο Porte de Versailles, όπου και παραμένει μέχρι σήμερα.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
PLayschool πισω