ΚΟΣΜΟΣ

Παρίσι: Αυτοκίνητο τραυματίζει έξι στρατιώτες (upd)

Εικόνα του άρθρου Παρίσι: Αυτοκίνητο τραυματίζει έξι στρατιώτες (upd)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/08/2017, 14:34
ΚΟΣΜΟΣ

Ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε στρατιώτες στο Παρίσι, τραυματίζοντας έξι, με τους δύο να είναι σε σοβαρή κατάσταση, ανέφερε η αστυνομία.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση προκειμένου να εντοπίσει το αυτοκίνητο και τον οδηγό που εμπλέκονται στο περιστατικό στο βορειοδυτικό προάστιο Levallois-Perret.

Σύμφωνα με το BBC, ο δήμαρχος της πόλης τόνισε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία, πρόκειται για μια σκόπιμη πράξη.

Επίσης ο δήμαρχος δήλωσε, ότι το αυτοκίνητο, μια BMW, ήταν σταθμευμένη σε ένα δρομάκι προτού αναπτύξει ταχύτητα και πέσει πάνω στους στρατιώτες τη στιγμή που έφευγαν από τον κοιτώνα τους για να πάνε στο περιπολικό.

Την έρευνα ανέλαβε η αντιτρομοκρατική διεύθυνση της εισαγγελίας του Παρισιού.

Να θυμίσουμε ότι η Γαλλία βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από το Νοέμβριο του 2015.


ΣΥΛΛΗΨΗ ΥΠΟΠΤΟΥ

Οι γαλλικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός άνδρα, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για την επίθεση εναντίον των στρατιωτών, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Λίγο μετά το μεσημέρι εντοπίστηκε, στο βόρειο τμήμα του Παρισιού, το όχημα της επίθεσης (αυτοκίνητο μάρκας BMW) και συνελήφθη ο οδηγός του. Ο άνδρας, που σύμφωνα με αστυνομικές πηγές γεννήθηκε το 1980, προέβαλε αντίσταση, επιχείρησε να διαφύγει και δέχθηκε αστυνομικά πυρά.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ επιβεβαίωσε επίσημα ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης τη σύλληψη του «κύριου υπόπτου» και συνεχάρη την αστυνομία.

«Ένας ύποπτος ο οποίος οδηγούσε το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση συνελήφθη στον αυτοκινητόδρομο από το Παρίσι προς το Μπουλόν-σιρ-Μερ», είπε ο Φιλίπ σε κοινοβουλευτικούς απαντώντας σε ερώτηση που του τέθηκε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back