Παρέμβαση κατά της πατριαρχίας

Εικόνα του άρθρου Παρέμβαση κατά της πατριαρχίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/01/2021, 12:59

Η Χειρονομία Αντιεξουσιαστική Κίνηση ανάρτησε πανό σε διάφορα σημεία της πόλης, με αφορμή τις αποκαλύψεις και καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για το βιασμό της από τον παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Αριστείδη Αδαμόπουλο.

Στη μακροσκελή της ανακοίνωση, η Χειρονομία σημειώνει μεταξύ άλλων ότι:

«Γνωρίζουμε πολύ καλά πως η έννοια της πατριαρχίας είναι ένα καλά ριζωμένο φαινόμενο στην κοινωνία , φαινόμενο το οποίο αγκαλιάζει το κράτος και το κεφάλαιο για να διατηρήσει τις δομές εξουσίας που θέλουν τις θηλυκότητες υποταγμένες και αβοήθητες απέναντι στον γενναίο και δυνατό μάτσο άντρα. Προφανώς τίθεται το ζήτημα της εξουσίας που τέτοιες φιγούρες θεωρούν πως έχουν πάνω στα σώματα και την ζωή όποιας θηλυκότητας, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούν ένα προνόμιο που τους δίνει απλόχερα η πατριαρχία για να παρενοχλήσουν, να κακοποιήσουν και ό,τι άλλο τους κάνει κέφι χωρίς να ανοίξει ρουθούνι».

Καταλήγει τονίζοντας ότι «αυτή λοιπόν η χαρά ότι οι βιαστές , οι παρενοχλητές και οι κακοποιοί θα μένουν ατιμώρητοι ήρθε η ώρα να σπάσει και τα στόματα να ανοίξουν. Ήδη φαίνεται πως σαν κοινωνία κάνουμε βήματα ώστε να μπορούν να γίνονται και να ακούγονται κάποιες καταγγελίες και πως το ζήτημα ανοίγει στο δημόσιο διάλογο.

Είμαστε μαζί με κάθε αόρατη/ο αυτής της κοινωνίας που βρίσκει το θάρρος και τον τρόπο να καταγγείλει».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back