ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τη «Μπλε Φάλαινα»

Εικόνα του άρθρου Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τη «Μπλε Φάλαινα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/05/2017, 00:41
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προκάλεσαν δημοσιεύματα για το εισαγόμενο στη χώρα μας παιχνίδι αυτοκτονίας «Μπλε Φάλαινα» που ωθεί τα ανήλικα θύματά του, να αφαιρέσουν και την ίδια τους τη ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κ. Δημητρίου με αφορμή τα δημοσιεύματα του Τύπου (έντυπου και ηλεκτρονικού) έδωσε εντολή στους εισαγγελείς Πρωτοδικών και στους εισαγγελείς Ανηλίκων της χώρας να προβούν άμεσα σε ενέργειες για την έγκυρη πρόληψη παρόμοιων περιστατικών.

Επίσης παρήγγειλε στους συναδέλφους της η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός να προβούν σε έγκυρη ενημέρωση των ανηλίκων για την επικινδυνότητα του χαρακτήρα του φαινομένου της «Μπλε Φάλαινας» που μπορεί να επιφέρει από τραυματισμούς έως και το θάνατο.

Πάντως, όπου έχουν καταγγελθεί περιστατικά εμφάνισης της «Μπλε Φάλαινας», οι κατά τόπους εισαγγελικές αρχές διεξάγουν ήδη έρευνα με την συνδρομή τη συμμετοχή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ και θα σχηματιστούν οι σχετικές δικογραφίες.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν καταγγελθεί περιστατικά, σύμφωνα με τα οποία έγινε "ψάρεμα" εφήβων για συμμετοχή στο διαδικτυακό παιχνίδι της "Μπλε Φάλαινας" ή ακόμη για συμμετοχή σε αυτό, η οποία ευτυχώς διακόπηκε.

Ο εμπνευστής του παιχνιδιού αυτοκτονίας «Μπλε Φάλαινα» που είναι η αιτία να αφαιρέσουν τη ζωή τους, περίπου 17 έφηβες ηλικίας 15-16 ετών, έχει εντοπιστεί από τις ρωσικές αρχές και πρόκειται για τον Φίλιπ Μπουντέικιν, 21 ετών, ο οποίος είναι προφυλακισμένος στις φυλακές της Αγίας Πετρούπολης περιμένοντας να δικαστεί.

Το παιχνίδι περιλαμβάνει μια σειρά από προκλήσεις, διάρκειας 50 ημερών, που περιλαμβάνουν αυτοτραυματισμούς, εκτελέσεις ζώων, επικίνδυνες ενέργειες κά, ενώ τελειώνει με την προτροπή να δοθεί τέλος στην ίδια τη ζωή των παικτών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3