Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Παρεμβάσεις εκπαιδευτικών: Μαζική εκδήλωση για την αξιολόγηση

Εικόνα του άρθρου Παρεμβάσεις εκπαιδευτικών: Μαζική εκδήλωση για την αξιολόγηση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/03/2023, 12:23
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, ήδη, κατά πώς εφαρμόζεται αλλά και στην ουσία της, δημιουργεί πολύ μεγάλα προβλήματα στα σχολεία. Τεχνικά, αλλά και θεωρητικά, τα προβλήματα είναι σημαντικά και τα δεύτερα κυρίως αναλύθηκαν στην εκδήλωση που διοργάνωσαν οι «Παρεμβάσεις» στο θέατρο της Στοάς Ορφέα, την περασμένη Παρασκευή.

Ομιλητής ήταν ο καθηγητής του ΑΠΘ Περικλής Παυλίδης και εισηγήσεις έκαναν μέλη των Παρεμβάσεων.

«Εκπαιδευτικοί, φοιτητές/ριες, εργαζόμενοι/ες των Ιωαννίνων βρέθηκαν μετά από καιρό σε μια τόσο μαζική εκδήλωση∙ ένα -το δίχως άλλο- ελπιδοφόρο μήνυμα για τον αγώνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για την ανατροπή του ωμού κυβερνητικού εκβιασμού προς τους νεοδιόριστους συναδέλφους/ισσες και την συνολική αντίσταση στη νεοφιλελεύθερη επίθεση στον πυρήνα της δημόσιας εκπαίδευσης», αναφέρουν οι παρατάξεις.

Έγιναν εισηγήσεις για τη θέση των Παρεμβάσεων, για το ρόλο του «επιθεωρητή» μέχρι το 1982 –γιατί αυτός ουσιαστικά επανέρχεται- και ο κ. Παυλίδης  μίλησε μεταξύ άλλων για τον ρόλο της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών στην κοινωνία, τη λογική των σχεδιασμών των αστικών επιτελείων για την εκπαίδευση παγκόσμια αλλά και στην Ελλάδα, καθώς και τη σχέση τους με την επιχειρούμενη επιβολή της αξιολόγησης.

«Αυτός ο πραγματικός πλούτος των ιδεών και των αναζητήσεων των μαχόμενων εκπαιδευτικών της κριτικής εκπαίδευσης, που παρουσιάστηκε με διαύγεια και πάθος στην εκδήλωση της Παρασκευής, είναι απαραίτητο να συνεχίσει να μπολιάζει τον κόσμο των εκπαιδευτικών του μαυροπίνακα, για μια Εκπαίδευση στο ύψος των λαϊκών αναγκών σήμερα, και πυλώνα μιας νέας χειραφετημένης κοινωνίας αύριο» τονίζουν οι «Παρεμβάσεις».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back