ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Παράταση ζωής για το ΚΗΦΗ

Εικόνα του άρθρου Παράταση ζωής για το ΚΗΦΗ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/09/2016, 16:59
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Παράταση για ένα έτος παίρνει η λειτουργία του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής (ΟΚΠΑΠΑ) του δήμου Ιωαννιτών. Η συνέχιση της λειτουργίας του εξασφαλίστηκε μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020» του ΕΣΠΑ.

Το ΚΗΦΗ, που βρίσκεται στην οδό Χριστοβασίλη, παρέχει υπηρεσίες ημερήσιας φροντίδας σε ηλικιωμένα άτομα που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες, άνοια κλπ) και των οποίων η οικογένεια εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα που δεν της επιτρέπουν να ανταποκριθεί στη φροντίδα του ανθρώπου τους. Στο κέντρο αυτό σήμερα βρίσκουν υπηρεσίες 30 ηλικιωμένοι. Η χρηματοδότηση, η οποία φτάνει σε 106.000 ευρώ, αφορά τη μισθοδοσία του υφιστάμενου προσωπικού για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών καθώς και τις δαπάνες λειτουργίας ως 30% επί των άμεσων δαπανών του προσωπικού. Το ΚΗΦΗ του δήμου Ιωαννιτών στελεχώνεται από μια κοινωνική λειτουργό, μια νοσηλεύτρια, δύο κοινωνικούς φροντιστές και μια υπάλληλο για βοηθητικές εργασίες.

Εκτός από το ΚΗΦΗ Ιωαννίνων, εξασφαλίζεται μέσω του ΕΣΠΑ και η συνέχιση λειτουργίας για ένα έτος των ΚΗΦΗ στην Πέρδικα και στην Πλαταριά Ηγουμενίτσας, τα οποία εξυπηρετούν συνολικά 50 ηλικιωμένους. Στην περίπτωση των δύο αυτών ΚΗΦΗ, θα γίνουν και προσλήψεις νέου προσωπικού για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Συγκεκριμένα, θα προσληφθούν ένας κοινωνικός φροντιστής και δύο εξωτερικοί συνεργάτες (ένας γιατρός και ένας φυσιοθεραπευτής) για το ΚΗΦΗ Πλαταριάς και ένας κοινωνικός φροντιστής, ένας νοσηλευτής, δύο εξωτερικοί συνεργάτες και ένα άτομο για βοηθητικές εργασίες στο ΚΗΦΗ Πέρδικας.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back