Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Χαιρετίζουμε την απόφαση»

Εικόνα του άρθρου «Χαιρετίζουμε την απόφαση»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/11/2020, 18:25
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Ενότητα Πολιτών επισκέφθηκε χτες τον ΟΚΠΑΠΑ και είχε συνάντηση με την ηγεσία του, στην οποία, μεταξύ άλλων, κατέθεσε την πρόταση για συνεργασία του οργανισμού με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Η Σοφία Μαρκούλα, μέλος του διοικητικού συμβουλίου και της Ενότητας Πολιτών, ανέλυσε την πρόταση στον πρόεδρο του ΟΚΠΑΠΑ, Δημήτρη Πάνου και σύμφωνα με την Ενότητα, η πρόταση «έγινε δεκτή με ιδιαίτερη θέρμη».

Στο ίδιο περίπου κλίμα, ήταν και η ανακοίνωση του ΟΚΠΑΠΑ για τη συνάντηση.

Σύμφωνα με την Ενότητα Πολιτών, ο ΟΚΠΑΠΑ, το επόμενο διάστημα, «θα επιζητήσει τη διασύνδεση των δομών της  κοινωνικής υποστήριξης που διαθέτει με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και συγκεκριμένα με τη σχολή των Επιστημών Υγείας. Στην κατεύθυνση αυτή  αποφασίστηκε η αναζήτηση άμεσης υποστήριξης των δομών άνοιας και ΑμεΑ του ΟΚΠΑΠΑ (συμβουλευτικός σταθμός ,ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ ΑμεΑ) από την Πανεπιστημιακή Νευρολογική Κλινική, της οποίας είναι μέλος η κα Μαρκούλα, έτσι ώστε να υπάρξει μια ολιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων των ατόμων που είναι ενταγμένα στις συγκεκριμένες δομές, καθώς επίσης και των οικογενειών τους, ώστε να αξιοποιηθούν τόσο οι δυνατότητες της κοινωνικής-υποστηρικτικής φροντίδας που παρέχει ο ΟΚΠΑΠΑ,  όσο και η επιστημονική-ιατρική φροντίδα, που μπορεί να παράσχει η Νευρολογική κλινική του ΠΓΝΙ».

 Η Ενότητα Πολιτών χαιρετίζει την απόφαση του ΟΚΠΑΠΑ «να στηρίξει την πρόταση μας και να προχωρήσει άμεσα σε μια τέτοια πρωτοβουλία και δεσμευόμαστε πως θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και να προτείνουμε δράσεις με κοινωνικό πρόσημο υποστηρίζοντας του συμπολίτες μας αλλά και τις δομές του δήμου».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back