Συντακτης: Γιώργος Πατέλης
Δημοσιευση: 14-11-2017, 13:18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την αναδρομική, από 01/07/2017, παράταση της καταβολής συντάξεων και επιδομάτων λόγω αναπηρίας στις περιπτώσεις λήξης συνταξιοδοτικού δικαιώματος λόγω αναπηρίας, εφόσον εκκρεμεί στις υγειονομικές επιτροπές των ΚΕΠΑ ιατρική κρίση χωρίς υπαιτιότητα των ασφαλισμένων (εμπρόθεσμη υποβολή αίτησης για πιστοποίηση αναπηρίας) προβλέπει εγκύκλιος που υπέγραψε ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αναστάσιος Πετρόπουλος. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας η εγκύκλιος εκδόθηκε σε εφαρμογή του άρθρου 28 του Ν. 4488/2017 που δεν ορίζει, πλέον, συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης ισχύος της νομοθετικής πρόβλεψης για εξάμηνη παράταση. 


ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Στο μεταξύ η καταβολή των συντάξεων Δεκεμβρίου για το Δημόσιο, το ΙΚΑ και το ΝΑΤ θα γίνει την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, ενώ στις 1η Δεκεμβρίου θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων οι συντάξεις του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ. Στις 4 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν οι επικουρικές συντάξεις.

Σύμφωνα με τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στις συντάξεις θα προστεθεί και το ποσό από την επιστροφή των κρατήσεων υγειονομικής περίθαλψης σε όσους συνταξιούχους το δικαιούνται.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα