ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράταση στην εγκατάσταση POS

Εικόνα του άρθρου Παράταση στην εγκατάσταση POS
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/02/2024, 10:55
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρατείνεται έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024 η υποχρεωτική αποδοχή ηλεκτρονικών πληρωμών σε όλη τη λιανική με κοινή απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης, κ. Κώστα Σκρέκα και του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Χάρη Θεοχάρη.

Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) τροποποιείται η καταληκτική ημερομηνία για την υποχρεωτική αποδοχή ηλεκτρονικών πληρωμών σε όλους τους κλάδους της λιανικής και την εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, η παράταση κατά έναν μήνα χορηγείται με τροποποίηση προηγούμενων αποφάσεων περί των «Ρυθμίσεων για την αποδοχή μέσων πληρωμής με κάρτα και άλλα μέσα πληρωμών», όπως προβλέπει ο νόμος. Η τελευταία κοινή απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, παρατείνει το διάστημα προσαρμογής και συμμόρφωσης των υπόχρεων για την αποδοχή όλων των μέσων πληρωμής έως τις 29.02.2024.

Επίσης, σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης, η ΚΥΑ ορίζει ότι για το χρονικό διάστημα από 01.02.2024 έως και 01.04.2024 αναστέλλεται κατ' εξαίρεσιν η επιβολή προστίμου στους νέους υπόχρεους, εφόσον είναι σε θέση να αποδείξουν με επίσημα παραστατικά ότι έχουν προμηθευτεί τερματικά αποδοχής καρτών (POS) έως και 29.02.2024 και τελούν εν αναμονή προς εγκατάσταση στην επιχείρησή τους.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
pos
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back