Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράταση στη δανειοδότηση των ΜμΕ μέσω ΕΤΕΑΝ

Εικόνα του άρθρου Παράταση στη δανειοδότηση των ΜμΕ μέσω ΕΤΕΑΝ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/07/2016, 21:56
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέχρι 31 Οκτωβρίου παρατάθηκε σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών η ολοκλήρωση των δράσεων του Ταμείου Επιχειρηματικότητας του ΕΤΕΑΝ.

Η παράταση δόθηκε λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη υποστήριξης της ρευστότητας της αγοράς, καθώς και τον αυξημένο αριθμό αιτήσεων και συμβάσεων που παρατηρείται το τελευταίο δίμηνο για τις δράσεις του Ταμείου Επιχειρηματικότητας.

Η παράταση ολοκλήρωσης των δράσεων, συνεπάγεται την αντίστοιχη παράταση της παραλαβής των αιτήσεων από τις τράπεζες που έληξε στις 15 Ιουλίου, για περίπου ένα τρίμηνο.

«Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι λόγω της εκστρατείας ενημέρωσης που ξεκίνησε το Εθνικό Ταμείο Επχειρηματικότητας και Ανάπτυξης από το Μάιο με τη συμπαράσταση των εκπροσώπων των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ), των τραπεζών και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ο ρυθμός έγκρισης αιτήσεων αυξήθηκε κατακόρυφα. Ενδεικτικά, ενώ το πρώτο τετράμηνο του έτους εγκρίθηκαν δάνεια συνολικής αξίας 16,4 εκατ. ευρώ, από 1 Μαΐου μέχρι 15 Ιουλίου, η συνολική αξία των εγκρίσεων ανήλθαν σε 71,3 εκατ. ευρώ (Μάιος 13,8 εκατ. ευρώ, Ιούνιος 21,2 εκατ. ευρώ, 1-15 Ιουλίου 36,3 εκατ. ευρώ)» αναφέρεται σχετικά σε ανακοίνωση του ταμείου.

Σημειώνεται ότι τα εναπομείναντα αδιάθετα κεφάλαια είναι περίπου 50-60 εκατ. ευρώ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back