ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας ενόψει ανοίγματος σχολείων

Εικόνα του άρθρου Παράσταση διαμαρτυρίας ενόψει ανοίγματος σχολείων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/05/2020, 20:20
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Επιτροπή Αγώνα Σχολικών Καθαριστριών έκανε παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στο δημαρχείο, ενόψει του ανοίγματος των σχολείων από την ερχόμενη Δευτέρα 11 Μαΐου.

«Η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για το ουσιαστικό πρόβλημα της υγιεινής και ασφάλειας των σχολικών κτιρίων. Προβάλει για άλλη μια φορά την ατομική ευθύνη, αντί να αναλάβει τη δικής της ευθύνη, που είναι η προστασία των καθαριστριών, των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους» αναφέρουν οι καθαρίστριες και προσθέτει μια σειρά ερωτήματα.

Μεταξύ αυτών, είναι οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για διπλή απολύμανση των σχολείων ημερησίως και αδυναμία κάλυψης αυτού του μέτρου από το υπάρχον δυναμικό καθαριστριών, τι θα γίνει με τις καθαρίστριες που υπάγονται σε ευπαθείς ομάδες, σε ομάδες που δικαιούνται άδειες, αλλά και τι θα γίνει με τις συμβάσεις που λήγουν στις 30 Ιουνίου, ενώ θα υπάρξει παράταση σχολικού έτους.

Ζητάνε στολή εργασίας και μέσα ατομικής προστασίας, γιατρό εργασίας και εκπαίδευση σε θέματα καθαριότητας κ.α.

Ζητούν ακόμα μετατροπή όλων των συμβάσεων των σχολικών καθαριστριών σε αορίστου χρόνου με πλήρεις αποδοχές, ένταξη σε βαρέα και ανθυγιεινά, διπλή βάρδια με 6,5 ώρες εργασία, ανακατασκευή των σχολικών τουαλετών, σημειώνοντας: «Όσα απαιτούμε είναι αναγκαία με βάση τις οδηγίες των επιστημόνων και την εγκύκλιο που ήρθε στα σχολεία».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back