Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Παράρτημα Ρομά ετοιμάζει ο Δήμος

Εικόνα του άρθρου Παράρτημα Ρομά ετοιμάζει ο Δήμος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/09/2020, 18:08
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Inclusive Schools4Roma» παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια διαδικτυακής ημερίδας, με θέμα τις προκλήσεις και τις προοπτικές στην εκπαίδευση των παιδιών Ρομά.

Στην ημερίδα συμμετείχε ο Δήμος Ιωαννιτών με τις αρμόδιες υπηρεσίες του και χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα επικεντρώνεται στην ισότιμη συμμετοχή των παιδιών Ρομά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, μέσω δράσεων ενημέρωσης, κατάρτισης και διαμεσολάβησης και συντονίζεται από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας.

Ο κ. Ελισάφ είπε μεταξύ άλλων ότι «η δημοτική αρχή στηρίζει έμπρακτα την πληθυσμιακή ομάδα των Ρομά έχοντας υλοποιήσει μια σειρά δράσεων κατά την περίοδο της κοινωνικής απομόνωσης για την αποτροπή της διασποράς του ιού. Οι δράσεις αυτές εμπεριείχαν   την  ενημέρωση για τη νόσο και για τα  ατομικά μέτρα προστασίας αλλά και τη διανομή ειδών πρώτης ανάγκης σε όλους τους οικισμούς των Ρομά».

Είπε επίσης ότι «για πρώτη φορά οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου  υλοποίησαν δράσεις προαγωγής υγείας των παιδιών Ρομά, όπως εκτίμηση της εμβολιαστικής κάλυψης, εμβολιασμούς και παιδιατρική εξέταση. Επιπρόσθετα, πραγματοποιήθηκαν ενημερώσεις των γονιών για το δικαίωμα των παιδιών στην εκπαίδευση» και προετοίμασε για τη δημιουργία «παραρτήματος Ρομά» που θα καταγράφει ανάγκες και θα σχεδιάζει παρεμβάσεις κοινωνικής ένταξης. 

 

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back