ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Παράπονα, ενστάσεις και αίτημα προς τον πρωθυπουργό

Εικόνα του άρθρου Παράπονα, ενστάσεις και αίτημα προς τον πρωθυπουργό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/03/2017, 15:02
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Νέα παράπονα και προειδοποιήσεις προς την κυβέρνηση για τους δασικούς χάρτες, τις αλλαγές στον Καλλικράτη και τη φέτα, έχει ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης. Με την αφορμή της συνεδρίασης της Ένωσης Περιφερειών την περασμένη Παρασκευή στην Αθήνα, ο κ. Καχριμάνης μετέφερε τις αποφάσεις και κάποιες δικές του σκέψεις για τα τρία ζητήματα και σίγουρα, δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος.

Τόνισε ότι υπάρχουν πολλές ενστάσεις για την αναθεώρηση του «Καλλικράτη» και ότι «δυστυχώς το υπουργείο δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά μέχρι τώρα. Υπάρχουν κυρίως μονομερείς και επιδερμικές θα έλεγα, σκέψεις του κ. υπουργού». Για τους δασικούς χάρτες, επανέλαβε ότι είναι μεν θετική εξέλιξη κατάρτιση δασολογίου, αλλά «ο τρόπος είναι εγκληματικός για την παραγωγική βάση». Πρόσθεσε ότι «τα πράγματα θα ήταν απλά αν γίνονταν σοβαρά», επαναλαμβάνοντας τους ενδοιασμούς για τον τρόπο με τον οποίο καθορίζονται περιοχές, ειδικά βοσκήσιμες, ως δασικές, αλλά και τη διαδικασία των ενστάσεων.

Τέλος, για τη φέτα, τόνισε ότι «θα πρέπει στην εστίαση και στα ξενοδοχεία να μην κυκλοφορεί λευκό τυρί αλλά μόνο φέτα», όπως επίσης και εντός Ε.Ε. Εκεί, είχε αιχμές και για την αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας ότι τα κόμματα «είναι μακριά από αυτό που έχει ανάγκη η πατρίδα», στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Η ΕΝΠΕ ζητάει με ομόφωνη απόφασή της, συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back