ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Παραμένουν ίδια τα κρούσματα στην Ήπειρο

Εικόνα του άρθρου Παραμένουν ίδια τα κρούσματα στην Ήπειρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/03/2020, 16:44
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα η εικόνα ως προς κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κοροναϊό στην Ήπειρο μέχρι σήμερα το μεσημέρι στα νοσοκομεία της Ηπείρου, όπως προκύπτει από την καθημερινή πια γραπτή ενημέρωση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου. Τα κρούσματα τα οποία έχουν εντοπιστεί, παραμένουν 5, από τα οποία τα 3 βρέθηκαν στα Γιάννενα. Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός που νοσηλευόταν στη Μονάδα Λοιμωδών, πήρε εξιτήριο χτες. 

Η μόνη εξέλιξη είναι ότι ο γιατρός με θετικό κρούσμα από την Πρέβεζα που βρισκόταν σε καραντίνα, νοσηλεύεται από σήμερα στη Μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Όσον αφορά τους δύο σοβαρά ασθενείς, αυτοί παραμένουν διασωληνωμένοι σε σταθερή κατάσταση.

Η ενημέρωση έχει ως εξής:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

-Tα δύο περιστατικά που είναι θετικά διαγνωσμένα, εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας διασωληνωμένοι, σε σταθερή κατάσταση.

-Εισήχθη σήμερα και νοσηλεύεται στη Μονάδα Λοιμωδών το θετικό κρούσμα ατόμου του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου της Πρέβεζας.

-Η γιατρός του νοσοκομείου που είχε βρεθεί θετική, παραμένει σε καραντίνα στην οικία της.

-Όλα τα υπόλοιπα δείγματα που ελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες, είναι αρνητικά

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»

-Αναμένονται αποτελέσματα από εννέα δείγματα .

-Όλα τα υπόλοιπα δείγματα των προηγούμενων ημερών έχουν βρεθεί αρνητικά .

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

-Σήμερα 27/3 ελήφθησαν εννέα νέα δείγματα, τα οποία στάλθηκαν για διερεύνηση.

-Από τα 16 δείγματα που ελήφθησαν κατά την διάρκεια της χθεσινής ημέρας, τα έξι είναι αρνητικά και αναμένονται αποτελέσματα για τα υπόλοιπα.

-Οι επαφές του θετικού κρούσματος του ηλικιωμένου, που νοσηλεύεται στα Ιωάννινα, παραμένουν σε περιορισμό στην οικία τους και παρακολουθούνται.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

-Το ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου νοσηλεύεται από σήμερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

- Όλες οι διαπιστωμένες επαφές με το ανωτέρω κρούσμα, επέστρεψαν στα καθήκοντά τους, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ.

-Στο νοσοκομείο συνεχίζουν να νοσηλεύονται τρία ύποπτα κρούσματα SARS-COV-2 και αναμένονται αποτελέσματα των σχετικών δειγμάτων. Δύο αποτελέσματα από άλλα ύποπτα κρούσματα, επέστρεψαν αρνητικά στον SARS-COV-2.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

-Σήμερα 27/3 στάλθηκε ένα νέο δείγμα για διερεύνηση .

- Δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο θετικό κρούσμα από τα δείγματα τα οποία έχουν ληφθεί έως τώρα.

Στο μεταξύ, αναχωρούν σήμερα από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας στις 23.00 και 01.00 π.μ. για τα λιμάνια Ανκόνα και Πρίντεζι της Ιταλίας 19 ιταλοί υπήκοοι, οι οποίοι βρίσκονταν σε αναμονή για επαναπατρισμό στο κάμπινγκ του Δρεπάνου, αφού ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες. «Η μετάβασή τους στον κεντρικό λιμένα Ηγουμενίτσας θα γίνει με την τήρηση όλων των κανόνων ασφάλειας για τη δημόσια υγεία και με τη συνδρομή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηγουμενίτσας και του Λιμενικού Σώματος» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στο κάμπινγκ εξακολουθούν να φιλοξενούνται 15 άτομα από διάφορες άλλες χώρες της Ευρώπης, για τους οποίους συνεχίζονται οι διαδικασίες προώθησης στις χώρες προέλευσης. Όλοι παρακολουθούνται και είναι καλά στην υγεία τους

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back