ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

Παραιτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας

Εικόνα του άρθρου Παραιτήθηκε  ο Αλέξης Τσίπρας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/06/2023, 16:25
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023 - ΕΚΛΟΓΕΣ

Την παραίτησή του κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας απο την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε απο την κοινοβουλευτική ομαδα να εκλέξει τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι να προχωρήσουν οι διαδικασίες στο κόμμα.

Δήλωσε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία και πρόσθεσε:

«Ένας νέος ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γίνει ξανά η ελπίδα για ένα καλύτερο  αύριο. Αυτόν τον σκοπό υπηρετεί η απόφασή μου. Υπηρετώ την ελπίδα για ένα  καλύτερο αύριο».

Υπογράμμισε ότι έχει εμπιστοσύνη στο ανθρώπινο δυναμικό του κόμματός.

«Αποφάσισα  να προτείνω την εκλογή νέας ηγεσίας από τα μέλη του κόμματος με άμεση  προσφυγή στις διαδικασίες στις οποίες δεν θα είμαι υποψήφιος» είπε και πρόσθεσε ότι «η μάχη για τις ιδέες και την προσφορά δεν ορίζεται από την καρέκλα που μπορεί να κατέχει κανείς»

Στάθηκε ιδιαίτερα στην πρωθυπουργική του περίοδο, λέγοντας: «Ήμουν ο πρώτος στην Ιστορία Αριστερός πρωθυπουργός της χώρας. Κάθε μέρα ήταν μέρα μάχης. Αντιμετωπίσαμε μια εχθρική Ευρώπη και μια συμμαχία δανειστών που μας θεωρούσε άξιους τιμωρίας. Αντιμετωπίσαμε εκβιασμούς με συμπαραστάτες μέσα στη χώρα».

Πρόσθεσε δε ότι «σήμερα, που είναι σημαντική μέρα για μένα, δηλώνω περήφανος για όσα πετύχαμε, για την έξοδο από τα μνημόνια, τη διεθνή εικόνα που αποκαταστήσαμε, για την επούλωση της κοινωνίας, για την ιστορική συμφωνία των Πρεσπών.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back