ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Παραδείγματα ενσωμάτωσης, υπό απέλαση

Εικόνα του άρθρου Παραδείγματα ενσωμάτωσης, υπό απέλαση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/07/2021, 12:59
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε δηλώσεις της τόνισε ότι «οι δύο μαθητές-πρόσφυγες που φοιτούν σε σχολεία των Ιωαννίνων και απειλούνται με απέλαση, θα έπρεπε να αποτελούν το παράδειγμα για την ενσωμάτωση των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μας».

Κατηγόρησε τις αρχές ότι η άρνησή τους να δώσουν άσυλο στους μαθητές, αφενός «ακυρώνει τον αγώνα των οικογενειών, τον κόπο των παιδιών και την προσπάθεια των εκπαιδευτικών, αφετέρου «η ενδεχόμενη απέλασή τους αντανακλά την προβληματική, απάνθρωπη και ανάλγητη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, όπως και την πλήρη αποτυχία του υπουργείου Παιδείας στην ένταξη και την εκπαίδευση των προσφύγων».

Πρόσθεσε ότι στα Γιάννενα ζούνε 2.000 προσφυγόπουλα που έχουν ζητήσει άσυλο. «Τα τελευταία δύο χρόνια η κυβέρνηση, με πρόφαση την πανδημία, απέκλεισε την πρόσβασή τους στην εκπαίδευση» είπε χαρακτηριστικά και τέλος, ζήτησε να γίνουν αποδεκτά τα αιτήματα των δύο μαθητών και ότι «πρέπει να ανοίξει μια μεγαλύτερη συζήτηση για την επόμενη σχολική χρονιά, για την ένταξη και τη συμπερίληψη όλων των μαθητών που ζουν στη χώρα μας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back