Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πανσέληνος με μουσική και θέατρο

Εικόνα του άρθρου Πανσέληνος με μουσική και θέατρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/07/2017, 17:13
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νωρίς νωρίς φέτος η αυγουστιάτικη πανσέληνος, στις 7 Αυγούστου, και το υπουργείο Πολιτισμού ετοιμάζεται να τη γιορτάσει… παραδοσιακά, με μουσικές εκδηλώσεις κυρίως σε διάφορους αρχαιολογικούς χώρους. Στη γιορτή συμμετέχουν και οι Εφορείες Αρχαιοτήτων της Ηπείρου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι εκδηλώσεις που θα γίνουν από τις κατά τόπους Εφορείες, σε συνεργασία με διάφορους φορείς, είναι:

ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αρχαιολογικός χώρος Δωδώνης, στο στάδιο: Βραδιά τραγουδιού και ποίησης με τον «Μεγάλο Ερωτικό» του Μάνου Χατζηδάκι ( Γ. Αναστάση, Ε. Δόβα, Ε. Καραγιάννης, Α. Φρέστας) και με ανάγνωση ελληνικών και ξένων λογοτεχνικών κειμένων ( Μ. Ελισάφ, Μ. Στρατσάνη) σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Δωδώνης. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός από 20:00 έως 24:00.

Ακρόπολη Ιτς Καλέ Κάστρου Ιωαννίνων: Μουσική εκδήλωση με τίτλο «Αυτόν που αγαπώ» με τη μεσόφωνο Αλεξάνδρα Γκράβας σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών.

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

 Αρχαιολογικός χώρος Ελέας: Μουσική εκδήλωση που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τοΝ Δήμο Σουλίου (20:00 έως 24:00).

Αρχαιολογικός χώρος Πύργου Ραγίου: Μουσική εκδήλωση με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Φιλιατών (20:00 έως 24:00).

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αρχαιολογικός Χώρος «Νεκρομαντείου»: Θεατρική παράσταση «Αντιγόνες» από το θεατρικό Εργαστήρι Πάργας «Η Αυλαία». Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 21:30. Το ωράριο λειτουργίας αρχαιολογικού χώρου του Νεκρομαντείου με ελεύθερη είσοδο θα είναι από 20:00 μέχρι την ολοκλήρωση της παράστασης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back