ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πανσέληνος με Κανά και Γκράβας

Εικόνα του άρθρου Πανσέληνος με Κανά και Γκράβας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/07/2016, 16:02
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει στις 18 Αυγούστου εκδηλώσεις για την αυγουστιάτικη πανσέληνο, με ελεύθερη είσοδο. Μουσική, χορός, θέατρο, εικαστικές εκθέσεις, προβολές ταινιών, βραδιές ποίησης και άλλα πολλά θα διαδραματιστούν σε 116 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία. Στην Ήπειρο, οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία που θα ανοίξουν εκείνη την ημέρα, θα φιλοξενήσουν κυρίως μουσικά γεγονότα.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων θα κάνει εκδηλώσεις στον αρχαιολογικό χώρο της ακρόπολης του Μεγάλου Γαρδικίου και στο Ιτς Καλέ. Στον πρώτο θα γίνει συναυλία της Μελίνας Κανά σε συνεργασία με τον δήμο Ζίτσας ενώ στο Κάστρο θα γίνει ρεσιτάλ της μέτζο σοπράνο Αλεξάνδρας Γκράβας με τη συμμετοχή του συνθέτη και ερμηνευτή Δημήτρη Υφαντή σε συνεργασία με τον δήμο Ιωαννιτών. Επίσης, ο αρχαιολογικός χώρος της Δωδώνης θα μείνει ανοιχτός από τις 20:00 έως τις 24:00.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας, η Εφορεία Αρχαιοτήτων, σε συνεργασία με τον δήμο Αρταίων, θα γίνει παρατήρηση στον έναστρο νυχτερινό ουρανό με τηλεσκόπια θαυμάζοντας τους δακτυλίους του Κρόνου, αστέρια και νεφελώματα σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αστρονομίας και Διαστήματος Άρτας.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας θα διοργανώσει μουσική εκδήλωση στον αρχαιολογικό χώρο Ελέας σε συνεργασία με τον δήμο Σουλίου, ενώ παράλληλα το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας θα παραμείνει ανοιχτό από τις 20:00 έως τις 23:00.

Τέλος, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας θα φιλοξενήσει στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης συναυλία με το μουσικό σχήμα "trio incontro" αποτελούμενο από τη σοπράνο Χαρούλα Γκλαβοπούλου, τη Χρύσα Γρένδα στο πιάνο και τη Βανέσα Αθανασίου στο βιολί. Το πρόγραμμα με τίτλο "Melodia Sentimental" περιλαμβάνει τραγούδια συνθετών από τη Μεσόγειο και τη Λατινική Αμερική.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back