ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πανεπιστήμιο: Περιμένοντας τους φοιτητές

Εικόνα του άρθρου Πανεπιστήμιο: Περιμένοντας τους φοιτητές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/08/2017, 17:43
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τους νέους φοιτητές ετοιμάζεται να υποδεχθεί το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, μετά και την πρόσφατη ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τα πιο «ανεβασμένα» γιαννιώτικα τμήματα, από άποψη μορίων εισαγωγής,  στη φετινή μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων ήταν το Χημικό και το Μηχανικών Επιστήμης Υλικών.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Καψάλης εξήγησε εν συντομία με ποιοτικά χαρακτηριστικά την άνοδο και την πτώση των βάσεων στις επιμέρους σχολές.

Σύμφωνα με τον πρύτανη, στην όλη υπόθεση «διαφαίνονται τα αποτελέσματα από την πρόσφατη επίλυση σημαντικών ακαδημαϊκών ζητημάτων του ιδρύματος». Για παράδειγμα, το τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών ενισχύθηκε μετά την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων, οι οποίοι πια αναγνωρίζονται και επίσημα ως μηχανικοί, με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας να τους δέχεται στα μητρώα του. Σημαντικό ρόλο έπαιξε, σύμφωνα με τον πρύτανη, και η ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής. Όσον αφορά την πιο «νέα» σχολή του Πανεπιστημίου, την Αρχιτεκτονική, μπορεί να ανέβηκε αλλά παραμένει πιο κάτω από τις υπόλοιπες Αρχιτεκτονικές στη χώρα. Ωστόσο, ο κ. Καψάλης εμφανίστηκε αισιόδοξος, λέγοντας ότι «είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε συνεχή άνοδο στο συγκεκριμένο τμήμα».

Για τη μεγάλη άνοδο των βάσεων στο Χημικό, ο κ. Καψάλης ανέφερε ότι οφείλεται «στην ένταξη του Τμήματος στις Επιστήμες Υγείας». Η πτώση στις βάσεις στα τμήματα θετικών επιστημών (με εξαίρεση το Χημικό) αποδίδεται στη χαμηλή επίδοση των υποψηφίων στα μαθηματικά. Τέλος, ο κ. Καψάλης υπενθύμισε ότι στις 11 Σεπτεμβρίου ξεκινούν και οι ειδικές εξετάσεις για το Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης. Μια διαδικασία που θα γίνει πρώτη φορά για το γιαννιώτικο αυτό τμήμα, ακολουθώντας τις «οδηγίες» των άλλων τμημάτων Σχολών Καλών Τεχνών της χώρας.

Κατά τα άλλα, ο πρύτανης εκτίμησε ότι όσοι επέλεξαν να σπουδάσουν το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το επέλεξαν όχι μόνο για το υψηλό επίπεδο σπουδών αλλά και για το κοινωνικό πρόσωπο που επιδεικνύει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back