ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Η Ολυμπιακή Φλόγα και μια αποστολή

Εικόνα του άρθρου Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Η Ολυμπιακή Φλόγα και μια αποστολή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/04/2024, 13:39
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

«Αντλώντας έμπνευση από τους αθλητές και τις αθλήτριες των Ολυμπιακών Αγώνων, βάζουμε ψηλά τον πήχη των ακαδημαϊκών επιδόσεων. Αγωνιζόμαστε για μια τριτοβάθμια εκπαίδευση που θα στέκεται στο ύψος της μεγάλης παράδοσης των γραμμάτων που καλλιέργησε η Ήπειρος. Αγωνιζόμαστε να εκπληρώσουμε την αποστολή μας για μια παιδεία δημόσια και συμπεριληπτική, σε όλες της τις βαθμίδες»: Αυτό είπε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό της η πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Άννα Μπατιστάτου, κατά την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας χτες το πρωί στην πανεπιστημιούπολη.

Τη σκυτάλη της ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας παρέλαβε η φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Έλενα Παπασταματοπούλου, μέλος της εθνικής ομάδας para taekwondo.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας, Θανάσης Βασιλειάδης, υπογράμμισε στον λόγο του το ιερό ιδεώδες της εκεχειρίας των Ολυμπιακών Αγώνων, την ανάγκη για ειρήνη και ομόνοια μεταξύ των λαών, ενώ ο πρόξενος της Γαλλίας Jean Luc Lavaud, ως εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Γαλλίας και της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2024, αναφέρθηκε στις αξίες του Ολυμπισμού και στη συμβολική αναπαράσταση των σχέσεων που ενώνουν τους δύο λαούς της Γαλλίας και της Ελλάδας μέσω της μεταλαμπάδευσης της ιερής φλόγας.

Η πρύτανης, στην τοποθέτησή της, αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων με γαλλικά ακαδημαϊκά ιδρύματα, μέσα από κοινές δράσεις και έργα.

Τη φλόγα συνόδευσαν τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, ο καθηγητής Κωνσταντίνος Καραμάνης και ο καθηγητής Χρήστος Σταυράκος, ο αντιπρύτανης Ιωάννης Λεονάρδος, η πρόεδρος του Τμήματος Φιλοσοφίας Γκόλφω Μαγγίνη, η Αναστασία Φυλακτακίδου, μέλος ΕΕΠ, ο Χαράλαμπος Ματσούκας, μέλος ΕΤΕΠ, η προϊσταμένη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, Ντέμη Σιαμοπούλου, και η γραμματέας του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, Ολυμπία Τσαπάρη.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα από τους/τις φοιτητές/τριες του Τμήματος Μουσικών Σπουδών και την αναχώρηση της Ολυμπιακής Φλόγας με τον φοιτητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Άρη Ζάραγκα.

Η τελετή ήταν ενταγμένη στον εορτασμό των 60 χρόνων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το οποίο φιλοξένησε για πρώτη φορά την Ολυμπιακή Φλόγα.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back