Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Το «ευχαριστώ» σε γιατρούς και νοσηλευτές

Εικόνα του άρθρου Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Το «ευχαριστώ» σε γιατρούς και νοσηλευτές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/03/2020, 14:52
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το δικό του ευχαριστώ απευθύνει το πρυτανικό συμβούλιο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε όλους τους γιατρούς και νοσηλευτές, οι οποίοι δίνουν στην πρώτη γραμμή τη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Εκ των πραγμάτων, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων (νοσοκομείο αναφοράς για τον κοροναϊό), με το οποίο συνδέεται το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. 

«Το ανθρώπινο δυναμικό όλων των κλινικών βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης. Με αυταπάρνηση, επιστημονική αρτιότητα και συνεχή προσπάθεια, προσφέρουν υποστήριξη και πολύτιμες υπηρεσίες στους συμπολίτες μας, στο δημόσιο σύστημα υγείας και αναδεικνύουν τη δεσπόζουσα θέση του δημόσιου Πανεπιστημίου στην κοινωνία» τονίζεται στην ανακοίνωση. 

Το πρυτανικό συμβούλιο αναφέρεται και στην απόφασή του να γίνει το Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εργαστήριο αναφοράς για τον κοροναϊό.

Στην ανακοίνωση, τίθεται και το ζήτημα της διασφάλισης της υγείας των φοιτητών και των εργαζομένων, με το Πανεπιστήμιο να αναφέρεται στην πρωτοβουλία ενημέρωσης της κοινότητας, βάσει των οδηγιών της επιστημονικής συμβουλευτικής επιτροπής του ιδρύματος καθώς και των εθνικών και διεθνών φορέων και επιστημόνων.

«Τις κρίσιμες αυτές στιγμές, η ατομική ευθύνη μας είναι να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία και ιδιαίτερα τους ευάλωτους συμπολίτες μας και να δώσουμε χρόνο στο σύστημα υγείας να ανταποκριθεί στην επιδημία. Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων παραμένει ανοιχτό στην κοινωνία και σε ετοιμότητα να συνδράμει την πολιτεία σε έκτακτες καταστάσεις, όπως αυτή που βιώνουμε» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back