Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο: Τι έγινε και τι πρέπει να γίνει

Εικόνα του άρθρου Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο: Τι έγινε και τι πρέπει να γίνει
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/01/2020, 17:12
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων εισέρχεται κι αυτό σε μια νέα δεκαετία, με αρκετές προκλήσεις μπροστά του. Για τη νυν διοίκηση του νοσοκομείου, ο «πήχης έχει τεθεί αρκετά ψηλά», και με το δεδομένο ότι η προηγούμενη δεκαετία ήταν κρίσιμη «για να σταθεί όρθιο το δημόσιο σύστημα υγείας, μέσα σε συνθήκες γενικευμένης οικονομικής κρίση» όπως είπε ο διοικητής Βασίλης Τσίκαρης κατά τη σημερινή εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Στην εκδήλωση, παρόντες ήταν πολλοί επίσημοι, και βέβαια γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι. Μεταξύ των επισήμων ο  διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης, αλλά και ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, που αναφέρθηκε στη συμβολή της Περιφέρειας Ηπείρου για τον εκσυγχρονισμό υποδομών του νοσοκομείου.

Κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Τσίκαρης έκανε έναν μικρό απολογισμό όλων όσων έγιναν την περασμένη χρονιά. Επιγραμματικά, αναφέρθηκε στην ίδρυση και λειτουργία της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής, στη λειτουργία της νέας Μονάδας Εντατικής Παρακολούθησης Καρδιοπαθών, στην ενίσχυση του εξοπλισμού των κλινικών της Νευροχειρουργικής, της Πνευμονολογικής και της ΩΡΛ, στην εγκατάσταση νέας μονάδας πλυντηρίων, στην τοποθέτηση 400 νέων ηλεκτροκίνητων κλινών, στην εγκατάσταση νέου 80 τομών αξονικού τομογράφου, στη δρομολόγηση του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του νοσοκομείου κ.ά.

Παράλληλα, έθεσε επί τάπητος τους στόχους που πρέπει να έχει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων από δω και πέρα, όπως είναι η λειτουργία της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας, η λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων, η προμήθεια εγκατάσταση του PET/CT και του Κυκλοτρονίου, η ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, η επέκταση των υποδομών του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών. Και πάνω απ’ όλα η επαρκής στελέχωση του νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back