Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο: Πιστοποιημένο κέντρο για επεμβάσεις TAVI

Εικόνα του άρθρου Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο: Πιστοποιημένο κέντρο για επεμβάσεις TAVI
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/08/2018, 21:59
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων είναι ένα από εννιά νοσοκομεία, σε δημόσιο και ιδιωτικό επίπεδο, που θα συνεχίσει να λειτουργεί ως πιστοποιημένο κέντρο για τις καρδιακές επεμβάσεις διακατεθηριακής/διαδερμικής αντικατάστασης αορτικής βαλβίδας (γνωστές ως TAVΙ).

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» στις 11 Αυγούστου, η αρμόδια επιτροπή του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) ζητά την άρση της άδειας καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων TAVI για 13 νοσοκομεία-πιστοποιημένα κέντρα σε όλη τη χώρα τα οποία κάθε άλλο παρά πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις της πιστοποίησης. Πρόκειται για μεγάλα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία: 401 ΓΣΝΑ, Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, Ερρίκος Ντυνάν, Ιασώ General, Ευρωκλινική, Ιατρικό Αθηνών, Κλινική Δραγίνη, ΑΧΕΠΑ, Παπανικολάου, Διαβαλκανικό, Γενική Κλινική, ενώ παύουν οι επεμβάσεις για το Αττικό Νοσοκομείο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο, οι οποίες έγιναν στο παρελθόν χωρίς τα συγκεκριμένα νοσοκομεία να έχουν πάρει πιστοποίηση.

Τα νοσοκομεία που συνεχίζουν κανονικά ως πιστοποιημένα κέντρα, είναι: Ωνάσειο, Ιπποκράτειο, Ευαγγελισμός, Υγεία, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, Άγιος Λουκάς, Μετροπόλιταν και Νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Από τα βασικά κριτήρια που πρέπει να πληροί ένα πιστοποιημένο κέντρο, είναι ένας επαρκής αριθμός επεμβάσεων και εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, σε συνδυασμό με δείκτες καλής έκβασης των περιστατικών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back