ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων: Τα επείγοντα σε… επείγουσα κατάσταση

Εικόνα του άρθρου Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων: Τα επείγοντα σε… επείγουσα κατάσταση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/01/2024, 15:53
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το τμήμα ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νσοκομείου Ιωαννίνων είναι σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης», όπως προκύπτει από τη νέα επιστολή (15/1/24) του διευθυντή του τμήματος προς τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Θανάσης Κιτσάκος απευθύνεται στη διοίκηση, επισημαίνοντας τα ζητήματα που απασχολούν τα καίριο νοσοκομειακό τμήμα.

Ούτε είναι η πρώτη περίοδος κατά την οποία υποτίθεται ότι το ΤΕΠ και άλλα τμήματα του νοσοκομείου ενισχύονται, αναδιατάσσονται κ.λπ.

Ο διευθυντής του ΤΕΠ σημειώνει καταρχάς ότι τα επείγοντα δεν έχουν χώρους και ότι είναι κατακερματισμένα σε επτά σημεία του νοσοκομείου, αρκετά από αυτά σε εξωτερικό περιβάλλον, εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες, πολύ συχνά βαριά πάσχοντες πρέπει να μεταφερθούν μέσω «δαιδαλωδών διαδρομών» όπως σημειώνει, σε διάφορα σημεία του νοσοκομείου και ότι εν τέλει, «το 20Χ60 ΤΕΠ αδυνατεί να στεγάσει τους 400 ασθενείς που το επισκέπτονται ανά εφημερία».

Επίσης, η βραχεία νοσηλεία έχει μόνο 10 κλίνες σε 4 θαλάμους, επομένως είναι σχεδόν πάντα υπερπλήρεις και με φορεία.

Δεν περισσεύει το προσωπικό: Ο αριθμός τραυματιοφορέων και νοσηλευτών είναι ανεπαρκής και έχουν κριθεί οριστικά μόνο 5 από τις 12 ιατρικές θέσεις (εκκρεμούν άλλες 2) και δεν έχουν ικανοποιηθεί αιτήματα για επικουρικούς.

Ο κ. Κιτσάκος παραπέμπει και σε προ διετίας στιχομυθία της τότε υφυπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα με τον διοικητή του νοσοκομείου, ενώπιον του διοικητή της 6ης ΥΠΕ, ότι «το ΤΕΠ είναι απαράδεκτα μικρό» και πρέπει να ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Η κατασκευή νέου ΤΕΠ έχει χαθεί κάπου… στις ανεπίσημες διαρροές και τη σιωπή των υπουργών και αρμοδίων, ενώ η περίπτωση μοιάζει και κάπως με… Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας αλλά από την ανάποδη, καθώς οι αρμόδιοι των υπουργείων φέρονται να «εκπλήσσονται» με το γεγονός ότι δεν προχώρησε η χρηματοδότηση.

Η ΛΑΣΥ έχει καταθέσει στο περιφερειακό συμβούλιο σχετική επερώτηση για την ανέγερση νέου ΤΕΠ στο ΠΓΝΙ.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back