Λυκ πίσω
ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΙΔΕΣ

Πανελλήνιο πνευμονολογικό συνέδριο με 450 συμμετέχοντες-ουσες

Εικόνα του άρθρου Πανελλήνιο πνευμονολογικό συνέδριο με 450 συμμετέχοντες-ουσες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/09/2024, 17:00
ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΙΔΕΣ

Το πανελλήνιο πνευμονολογικό συνέδριο της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων πραγματοποιείται για πέμπτη χρονιά στα Γιάννενα.

Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν χτες στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Du Lac και θα ολοκληρωθούν αύριο 28 Σεπτεμβρίου.

Στο συνέδριο συμμετέχουν περισσότεροι από 450 σύνεδροι από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ανάμεσά τους βρίσκονται 100 προσκεκλημένοι ομιλητές (11 από το εξωτερικό), ειδικοί σε θέματα αιχμής.

Κατά τη χτεσινή συνεδριακή μέρα, υπήρξε ειδική ενότητα αφιερωμένη στην εξωνοσοκομειακή αντιμετώπιση των πιο συχνών αναπνευστικών προβλημάτων με τη συμμετοχή σημαντικού αριθμού πνευμονολόγων αλλά και παθολόγων και γιατρών άλλων ειδικοτήτων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εκδήλωση εστιάστηκε στην ιδιαίτερη σημασία της συνεργασίας των πνευμονολόγων με γιατρούς άλλων ειδικοτήτων σε εξωνοσοκομειακό επίπεδο, την αναγνώριση και σωστή αντιμετώπιση των συνήθων αναπνευστικών παθήσεων, όπως το άσθμα, η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και οι διάμεσες πνευμονοπάθειες με συχνότερη την ιδιοπαθή πνευμονική ίνωση (IPF), καθώς και στα κριτήρια παραπομπής στον ειδικό Πνευμονολόγο αλλά και στο νοσοκομείο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα https://winrespmed2024.gr/

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back