Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδικές: Υπό εξέταση η επαναφορά των επαναληπτικών εξετάσεων

Εικόνα του άρθρου Πανελλαδικές: Υπό εξέταση η επαναφορά των επαναληπτικών εξετάσεων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/03/2017, 21:42
ΕΛΛΑΔΑ

Την επαναφορά των επαναληπτικών εξετάσεων των Πανελλαδικών που είχε καταργήσει με νόμο μόλις ένα μήνα πριν, ανακοίνωσε σήμερα ότι εξετάζει το υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου «με αφορμή τις ανεύθυνες παροτρύνσεις ορισμένων παραγόντων, προς τους μαθητές να οργανώσουν κινητοποιήσεις με αίτημα τις επαναληπτικές εξετάσεις για όσους  ασθενήσουν κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ενημερώνει  μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς ότι:

  • Εξετάζει το θέμα της διενέργειας των επαναληπτικών εξετάσεων αφού προκύπτουν -φέτος σε αντίθεση με άλλες χρονιές-  σημαντικά νομικά προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν.
  • Εγκαίρως, σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα  ανακοινώσει τις τελικές αποφάσεις οι οποίες θα είναι, όπως πάντα, προς όφελος των υποψηφίων μαθητών.
  • Η επίλυση τέτοιων ευαίσθητων θεμάτων είναι υποχρέωση του Υπουργείου και δεν πρέπει να αποτελούν αντικείμενο εκμετάλλευσης της δύσκολης ψυχολογικής οικονομικής πίεσης των παιδιών και των οικογενειών τους.


ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΟΛΜΕ

Με δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της ομοσπονδίας, Ελένη Ζωγραφάκη, τόνισε ότι «καλώς επανεξετάζεται το ζήτημα». 

«Θα πρέπει να αυστηροποιηθεί το πλαίσιο με βάση το οποίο κάποιος υποψήφιος θα μπορεί να δώσει επαναληπτικές εξετάσεις» επεσήμανε, καταλήγοντας ότι τα παιδιά που όντως δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην πίεση μία μέρα, ή αρρωσταίνουν, αν δεν έχουν την ευκαιρία επαναληπτικής εξέτασης, θα έχουν μπροστά τους μια «χαμένη χρονιά» για να έχουν δεύτερη ευκαιρία εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back