Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 10-04-2020, 14:13
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σταθερά ίδια είναι η εικόνα της πανδημίας στην Ήπειρο τις τελευταίες ημέρες. Χωρίς νέα κρούσματα και με την υγεία των σοβαρά νοσούντων να βελτιώνεται προς το παρόν.

Σύμφωνα λοιπόν με τη σημερινή ενημέρωση από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, η κατάσταση στα νοσοκομεία της Ηπείρου έχει ως εξής:

 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 

-Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας ο ασθενής από τα Ιωάννινα, ο οποίος είναι διασωληνωμένος και η υγεία του παρουσιάζει σταθερή βελτίωση.

-Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται από χθες  ο ηλικιωμένος από την Άρτα, αφού η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερά βελτιωμένη.

-Στη Μονάδα Λοιμωδών, αρνητικής πίεσης, εξακολουθούν να νοσηλεύονται τρία διαπιστωμένα θετικά περιστατικά.

Το πρώτο είναι θετικό περιστατικό από το Νοσοκομείο Κέρκυρας με την υγεία του ασθενή να είναι σταθερά βελτιωμένη.   

Το δεύτερο περιστατικό αφορά θετικό κρούσμα από την Π.Ε. Πρέβεζας, με την υγεία του ασθενή να παρουσιάζει σταθερή βελτίωση.

Το τρίτο είναι η σύζυγος του ηλικιωμένου θανόντος από την Κέρκυρα .Η κατάσταση της υγείας της είναι σταθερή .

-Κατά την χθεσινή ημέρα εξετάσθηκαν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων 44  νέα δείγματα, που αφορούν όλα τα νοσοκομεία της Ηπείρου και ήταν όλα αρνητικά.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» 

-Τα τέσσερα δείγματα που στάλθηκαν χτες, είναι αρνητικά.

-Σήμερα στάλθηκαν έξι νέα δείγματα για εξέταση.

-Από το σύνολο των 121   δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα, το ένα ήταν θετικό (κάτοικος Πρέβεζας) και αναμένονται αποτελέσματα για τα έξι ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

-Τα 20 δείγματα που στάλθηκαν χθες για εξέταση, είναι αρνητικά.

-Σήμερα στάλθηκαν 21 δείγματα για εξέταση.

-Τα τρία επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα, τα οποία διαμένουν στην Άρτα, εξακολουθούν να βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή με παρακολούθηση από την ιατρική ομάδα του νοσοκομείου. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

-Επίσης όλες οι διαπιστωμένες επαφές τους, που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση, εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται.

-Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά 349 δείγματα εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν θετικά και αναμένονται απαντήσεις για τα είκοσι ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα ήταν αρνητικά.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 

-Στο Νοσοκομείο σήμερα νοσηλεύονται δύο πιθανά περιστατικά SARS-COV-2, των οποίων τα αποτελέσματα δειγμάτων αναμένονται.

-Ένα  δείγμα πιθανού περιστατικού επέστρεψε αρνητικό για SARS-COV-2.

-Όλες οι διαπιστωμένες επαφές των θετικών περιστατικών, τόσο του ενός που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όσο και των δύο που βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται από το νοσοκομείο, μετά την ιχνηλάτηση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

-Στην οικία τους βρίσκονται επίσης και παρακολουθούνται τα δύο θετικά περιστατικά που νοσηλεύθηκαν στο ΠΓΝ Ιωαννίνων και έλαβαν εξιτήριο στις 5/4/2020.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ 

-Σήμερα στάλθηκαν δύο νέα δείγματα για εξέταση .

-Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά 31 δείγματα εκ των οποίων τα 29 ήταν αρνητικά και αναμένονται απαντήσεις για τα δύο ανωτέρω.

Στο κάμπινγκ του Δρεπάνου φιλοξενούνται πλέον 37  άτομα από διάφορες άλλες χώρες της Ευρώπης. Τα 17 νέα άτομα προσήλθαν από την περιοχή της Πάργας, όπου διέμεναν με τροχόσπιτα. Όλοι παρακολουθούνται και είναι καλά στην υγεία τους.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα