Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 6-04-2020, 14:53
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δύο ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, ενώ άλλοι τρεις νοσηλεύονται στη Μονάδα Λοιμωδών, με μια ασθενή -τη σύζυγο του ηλικιωμένου από την Κέρκυρα που πέθανε χτες- να παρουσιάζει επιδείνωση στην υγεία της.

Κατά τα άλλα, τα αποτελέσματα για δείγματα που λαμβάνονται, είναι αρνητικά. Νέα κρούσματα δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής. Ωστόσο, στο νοσοκομείο Πρέβεζας περιμένουν τα αποτελέσματα για τέσσερα περιστατικά που χαρακτηρίζονται πιθανά κρούσματα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καθιερωμένη γραπτή ενημέρωση από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, η εικόνα της πανδημίας στην Ήπειρο, έχει ως εξής: 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

-Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας εξακολουθούν να νοσηλεύονται δύο άτομα.

Το πρώτο περιστατικό είναι από τα Ιωάννινα, ο ασθενής είναι διασωληνωμένος και παρουσιάζει μικρή βελτίωση.

Το δεύτερο περιστατικό αφορά τον ηλικιωμένο από την Άρτα, ο οποίος βρίσκεται στη διαδικασία αποσωλήνωσης.

-Από τη Μονάδα Λοιμωδών πήραν εξιτήριο κατά τη χτεσινή ημέρα ο γιατρός του νοσοκομείου της Πρέβεζας και μία γυναίκα, κάτοικος Πρέβεζας, αφού ήταν καλά στην υγεία τους. Και οι δύο παραμένουν στην οικία τους και παρακολουθούνται.

-Στη Μονάδα Λοιμωδών, αρνητικής πίεσης, εξακολουθούν να νοσηλεύονται  τρία  διαπιστωμένα θετικά περιστατικά.

Το πρώτο είναι θετικό περιστατικό από το νοσοκομείο Κέρκυρας, το οποίο έχει σταθεροποιηθεί.

Το δεύτερο περιστατικό αφορά θετικό κρούσμα από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, ο οποίος έως την εισαγωγή του στη μονάδα παρέμενε και παρακολουθούνταν στην οικία του. Η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή.   

Το τρίτο εισήχθη στη Μονάδα το απόγευμα της 3/4/2020. Πρόκειται για την σύζυγο του ηλικιωμένου θανόντος από την Κέρκυρα. Η κατάσταση της υγείας της επιδεινώνεται.

-Κατά τη χτεσινή ημέρα εξετάσθηκαν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων 35 νέα δείγματα, που αφορούν όλα τα νοσοκομεία της Ηπείρου. Όλα ήταν αρνητικά.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»

-Σήμερα στάλθηκαν επτά νέα δείγματα για εξέταση.

-Από το σύνολο των 102 δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα, το ένα ήταν θετικό (κάτοικος Πρέβεζας) και αναμένονται αποτελέσματα για τα επτά ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

-Από τα 27 δείγματα που στάλθηκαν χθες, τα 23 είναι αρνητικά και αναμένονται αποτελέσματα για άλλα τέσσερα.  Αρνητικά είναι και τα τρία δείγματα που ήταν σε εκκρεμότητα από τις 4/4/2020.

-Σήμερα στάλθηκαν 25 νέα δείγματα για εξέταση.

-Τα τρία επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα των προηγούμενων ημερών, τα οποία διαμένουν στην Άρτα, εξακολουθούν να βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή με παρακολούθηση από την ιατρική ομάδα του νοσοκομείου. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

-Επίσης όλες οι διαπιστωμένες επαφές τους, που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση, εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

-Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται τέσσερα πιθανά περιστατικά SARS-COV-2 και αναμένονται αποτελέσματα ισάριθμων δειγμάτων.

-Πέραν των ανωτέρω δεν αναμένονται αποτελέσματα άλλων πιθανών περιστατικών.

-Όλες οι διαπιστωμένες επαφές των θετικών περιστατικών, τόσο του ενός που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όσο και των δύο που βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται από το νοσοκομείο, μετά την ιχνηλάτηση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

-Στην οικία τους βρίσκονται επίσης και παρακολουθούνται τα δύο θετικά περιστατικά που νοσηλεύθηκαν στο ΠΓΝ Ιωαννίνων και έλαβαν εξιτήριο χθες.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

-Σήμερα στάλθηκαν τρία νέα δείγματα για εξέταση.

-Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά 21 δείγματα προς εξέταση. Τα 18 ήταν αρνητικά και αναμένονται απαντήσεις για τα τρία ανωτέρω.

ComCom
200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα