δεη πισω tc1
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πανδημία: Πώς είναι η κατάσταση στην Ήπειρο

Εικόνα του άρθρου Πανδημία: Πώς είναι η κατάσταση στην Ήπειρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/03/2020, 17:19
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Παραμένουν επτά τα κρούσματα κοροναϊού στην Ήπειρο, όπως προκύπτει από τη σημερινή ενημέρωση από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου. Αρκετά είναι τα ύποπτα κρούσματα για τα οποία αναμένονται αποτελέσματα. Την ίδια ώρα βέβαια, πολλά είναι και τα αρνητικά δείγματα. Ιδιαίτερα καλά είναι τα νέα σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δύο σοβαρά ασθενείς που νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. 

Ο ηλικιωμένος από την Άρτα είναι σε σταθερή κατάσταση, ενώ το νεαρότερο άτομο από τα Γιάννενα παρουσιάζει πολύ σημαντική βελτίωση. Στη Μονάδα Λοιμωδών του νοσοκομείου αναμένεται να νοσηλευτεί και ένα θετικό κρούσμα από Κέρκυρα.

Η εικόνα ως προς τα κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κοροναϊό στην Ήπειρο μέχρι σήμερα το μεσημέρι, όπως την καταγράφει η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, έχει ως εξής:

 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

-Tα δύο περιστατικά που είναι θετικά διαγνωσμένα, εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας διασωληνωμένα. Ο ηλικιωμένος από την Άρτα είναι σε σταθερή κατάσταση και το νεαρότερο άτομο από τα Ιωάννινα παρουσιάζει πολύ σημαντική βελτίωση.

-Εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Λοιμωδών το θετικό κρούσμα ατόμου του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου της Πρέβεζας.

-Αναμένεται η διακομιδή από το Νοσοκομείο Κέρκυρας ενός θετικού κρούσματος, το οποίο πρόκειται να νοσηλευτεί στη Μονάδα Λοιμωδών.

-Το περιστατικό από την Πρέβεζα που νοσηλεύεται στην ειδική καρδιολογική μονάδα ΜΕΚΠ, βρέθηκε αρνητικό για SARS-COV-2.

-Δεν υπάρχουν αποτελέσματα για άλλα θετικά δείγματα.

 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»

-Αναμένονται αποτελέσματα από τα δύο δείγματα.

-Όλα τα υπόλοιπα δείγματα που ελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες είναι αρνητικά .

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

-Τα δύο νέα θετικά κρούσματα, τα οποία διαπιστώθηκαν εχθές, παραμένουν σε καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της επιστημονικής επιτροπής του Νοσοκομείου. Και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους και δεν προκύπτει ανάγκη νοσηλείας.

-Όλες οι διαπιστωμένες επαφές των ανωτέρω, ύστερα από την ιχνηλάτηση, τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται, όπως εξακολουθούν να βρίσκονται σε περιορισμό και να παρακολουθούνται και οι επαφές του θετικού κρούσματος του ηλικιωμένου, που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

-Αναμένονται αποτελέσματα από 19 δείγματα, 7 εκ των οποίων ελήφθησαν στις 28/3 και 12 σήμερα 29/3.

-Από το Νοσοκομείο Άρτας έχουν ληφθεί έως σήμερα 90 δείγματα εκ των οποίων τρία ήταν θετικά. Όλα τα υπόλοιπα δείγματα είναι αρνητικά.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

-Ένα εκ των υπόπτων κρουσμάτων, το οποίο είχε εισαχθεί προ ημερών στο Νοσοκομείο για καρδιολογικό νόσημα και διακομίσθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων για καρδιολογική παρακολούθηση είναι αρνητικό για SARS-COV-2.

-Ένα δείγμα νοσηλευόμενου υπόπτου κρούσματος επέστρεψε αρνητικό για SARS-COV-2.

-Στο νοσοκομείο σήμερα νοσηλεύεται σε απομόνωση ένα ύποπτο κρούσματα SARS-COV-2, το οποίο είχε εισαχθεί προ ημερών και του οποίου το αποτέλεσμα δείγματος αναμένεται αύριο.

-Τα αποτελέσματα από δύο δείγματα υπόπτων κρουσμάτων, τα οποία δεν χρήζουν νοσηλείας και τα οποία βρίσκονται εδώ και ημέρες σε κατ’ οίκον περιορισμό, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ., αναμένονται αύριο.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

-Δεν έχει απαιτηθεί η λήψη κάποιου νέου δείγματος προς διερεύνηση.

-Δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο θετικό κρούσμα από τα δείγματα τα οποία έχουν ληφθεί έως τώρα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3