ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Παν. Αγγέλη: «Νιώθω βαθύτατα προσβεβλημένη»

Εικόνα του άρθρου Παν. Αγγέλη: «Νιώθω βαθύτατα προσβεβλημένη»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/01/2024, 20:33
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Παναγιώτα Αγγέλη είναι περιφερειακή σύμβουλος της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών», από τη Θεσπρωτία. Είναι η περιφερειακή σύμβουλος που απουσίαζε στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, κατά την οποία εκλέχτηκαν οι αντιπρόσωποι στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας.

Λόγω της απουσίας της, η παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» είχε τέσσερις ψήφους στη συνεδρίαση.

Η απουσία της αποτέλεσε και μια αφορμή για να ασκηθεί κριτική στην παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» από την παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου». Οι δύο παρατάξεις έχουν ανοίξει έναν «πόλεμο», με τους «Ορίζοντες Ηπείρου» να βγαίνουν εκτός ορίων.

Με ανακοίνωσή της, η κα Αγγέλη απαντά στους λόγους της απουσίας της, δεδομένου ότι οι «Ορίζοντες Ηπείρου» καταλόγισαν στο «Κοινό των Ηπειρωτών» διάφορα περί «εξαγοράς και ανταλλαγμάτων» με την περιφερειακή αρχή και στον επικεφαλής Γιάννη Στέφο ότι δεν μπόρεσε «να έχει παρόντες τους περιφερειακούς του συμβούλους σε μία ψηφοφορία που τους είχε απόλυτη ανάγκη και άρχισε να κτυπάει πόρτες κλειστές».

Καταρχάς, η κα Αγγέλη εξηγεί ότι η απουσία της οφείλεται στην έκτακτη αναβολή και μετάθεση της συνεδρίασης σε άλλη μέρα. Η συνεδρίαση ήταν να γίνει στις 18 Ιανουαρίου και μεταφέρθηκε, λόγω έκτακτου γεγονότος, για τις 20 Ιανουαρίου.

Η ανακοίνωσή της έχει ως εξής:

«Εργάζομαι σε Γενικό Νοσοκομείο ως μονήρης γαστρεντερολόγος. Κατά το αμέσως προηγούμενο διάστημα εξαιτίας πολλαπλών αναβολών στις εξετάσεις των ασθενών λόγω σοβαρών οικογενειακών συμβάντων (θάνατος του πατέρα μου), αλλά και επαγγελματικών λειτουργικών περιορισμών, κατέστη αδύνατη η εκ νέου αναβολή και μετάθεση του προγράμματος σοβαρών εξετάσεων των ασθενών, παρότι κατέβαλα προσπάθεια μέχρι τελευταία στιγμή για να παραστώ. Ακολούθησε επικοινωνία μου και ενημέρωση προς τον κύριο Στέφο, ο οποίος ουδέποτε μου ζήτησε να παραβρεθώ και απόλυτα κατανόησε τους ηθικούς λόγους της απουσίας μου. Επίσης, ουδέποτε ζήτησε την παρουσία μου στην πιο κρίσιμη συνεδρίαση της 2/1/2024, κατά την οποία διεξήχθη η ψηφοφορία της Περιφερειακής Επιτροπής κατανοώντας απόλυτα τους ανθρώπινους λόγους ενδεχόμενης απουσίας μου (απώλεια του πατέρα μου την προηγούμενη νύκτα). Όμως εγώ με αίσθημα ευθύνης παρέστην στην εν λόγω συνεδρίαση, τιμώντας καταρχάς την ψήφο του Θεσπρωτικού λαού αλλά και τις αρχές και αξίες της παράταξής μας.

Είμαι εργαζόμενη γυναίκα - μητέρα τριών παιδιών, επιστήμονας, εκλεγμένη Περιφερειακή Σύμβουλος της ΠΕ Θεσπρωτίας και μέσα από το λειτούργημά μου τυγχάνω της εκτίμησης και της αναγνώρισης της Θεσπρωτικής κοινωνίας και όχι μόνον και ανήκω σε μια παράταξη που απόλυτα σέβεται τις αρχές της Δημοκρατίας, της αυτοδιάθεσης και της ελευθερίας της σκέψης. Νοιώθω βαθύτατα προσβεβλημένη από την ανακοίνωση της παράταξης ‘Ορίζοντες Ηπείρου’ και επιφυλάσσομαι παντός νόμιμου δικαιώματός μου».


* Φωτό από την ορκωμοσία των περιφερειακών συμβούλων της παράταξης "Κοινό των Ηπειρωτών"

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back