Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Παλιοί απόφοιτοι Καλών Τεχνών χωρίς προεδρικό διάταγμα

Εικόνα του άρθρου Παλιοί απόφοιτοι Καλών Τεχνών χωρίς προεδρικό διάταγμα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/12/2021, 19:00
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι απόφοιτοι-ες της Καλών Τεχνών Ιωαννίνων και συγκεκριμένα, της κατεύθυνσης ιστορίας και θεωρίας της τέχνης, δεν μπορούν να ενταχθούν στον κλάδο ΠΕ41 Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης, γιατί ακόμα δεν έχει εκδοθεί το σχετικό προεδρικό διάταγμα.

Αυτό συνοπτικά απαντάει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Σταύρου Καλογιάννη.

Ο κ. Καλογιάννης είχε φέρει το θέμα στη Βουλή με δύο ερωτήσεις, μετά από σχετική συζήτηση που είχε με τον κοσμήτορα της σχολής κ. Κατσικούδη.

Η κα Κεραμέως στην απάντησή της, αφιερώνει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι στα τυπικά (όπως άλλωστε κάνουν όλα τα υπουργεία, σε όλες τις απαντήσεις, ώστε να είναι πιο «απροσπέλαστες» για τους μη γνωρίζοντες) και στο τέλος, απαντάει ότι η ένταξη των παλιών αποφοίτων (2006-2017) δεν είναι εφικτή για τον εξής λόγο: Ενώ ο σχετικός κωδικός ΠΕ θεσπίστηκε για τους απόφοιτους της ΑΣΚΤ βασικά και τον Μάρτιο του 2019 έγινε δεκτή εισήγηση ένταξης και για τους αποφοίτους του τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, «είχε ήδη δρομολογηθεί η έκδοση των Προκηρύξεων του ΑΣΕΠ υποψήφιων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης ΚΑΙ δεν ήταν δυνατό να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες» πριν την προκήρυξη.

Βέβαια, από τον Μάρτιο του 2019 έχουν περάσει 2,5 χρόνια και η κα Κεραμέως δεν αναφέρει αν υπάρχει κάποιο σχετικό χρονοδιάγραμμα. Ο κ. Καλογιάννης τονίζει ότι θα επαναφέρει το θέμα στη Βουλή, ζητώντας από την υπουργό Παιδείας την επίσπευση έκδοσης του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back